Quantcast
Channel: bpms –فراگستر
Viewing all 71 articles
Browse latest View live

آیا توسعه دهندگان دات نت می توانند از دانش خود در BPMS فراگستر استفاده نمایند؟

$
0
0
آیا توسعه دهندگان دات نت می تواند از دانش خود در BPMS فراگستر استفاده نمایند؟

شاید برای برخی افراد این سوال مطرح شود که آیا نیازی است که در BPMS فراگستر برنامه نویسی کنیم؟ جواب سوال این است که خیر نیازی به برنامه‌نویسی و حتی نیاز به دانش طراحی صفحات وب نیست.

حال برای آن دسته از توسعه دهندگان این درخواست مطرح می­شود که آیا می‌توان بوسیله BPMS فراگستر علاوه بر مدیریت فرایندهای سازمانی، سیستم­‌های دیگر سازمان را یکپارچه نمود؟ جواب سوال این است که بله، در BPMS فراگستر می‌توان از Web Service، DLL  و حتی کدنویسی مستقیم استفاده نمود.

در ادامه هر یک از روش­ها به تفصیل شرح داده می­شود:

آیا توسعه دهندگان دات نت می تواند از دانش خود در BPMS فراگستر استفاده نمایند؟

معماری سرویس‌گرا (Service-oriented Architecture) رهیافتی‌ست برای ساخت سامانه‌های توزیع‌شده که کارکردهای نرم‌افزاری را در قالب سرویس ارائه می‌دهد.

از این سرویس‌ها هم می‌توان برای فراخوانی در نرم‌افزارهای دیگر و هم برای ساخت سرویس‌های جدید استفاده نمود. معماری سرویس‌گرا مجموعه‌ای انعطاف‌پذیر از اصول طراحی است که در مراحل توسعه سامانه‌ها و یکپارچگی  استفاده می‌شود. سامانه‌ای که بر معماری سرویس‌گرا استوار است، کارکرد را به عنوان مجموعه‌ای از سرویس‌های سازگار بسته‌بندی می‌کند که می‌توانند در چندین سامانه مجزا از دامنه‌های تجاری گوناگون استفاده شوند.

BPMS فراگستر هم خود برپایه معماری سرویس گرا می­باشد و هم می­توان سرویس­‌های سیستم­‌های دیگر را در آن فراخوانی نماید.

در تصویر زیر، پس از رزرو غذا پیامکی به عنوان تایید به درخواست کننده ارسال می­شود.

آیا توسعه دهندگان دات نت می تواند از دانش خود در BPMS فراگستر استفاده نمایند؟

تصویر ۱- فراخوانی وب سرویس "ارسال پیامک"

 

 

آیا توسعه دهندگان دات نت می تواند از دانش خود در BPMS فراگستر استفاده نمایند؟

با استفاده از فایل های DLL میشود برنامه­‌ها رو به صورت ماژولار و مولفه‌های قابل مدیریت نوشت، دلیلش این است که DLL‌ها به صورت جدا از هم کار می‌کنند و فقط زمانی از DLL استفاده میشه که به آن احتیاج باشد.

در BPMS فراگستر می­توان از DLL‌های نوشته شده با دات­‌نت استفاده نمود.

تصویر 2- استفاده از DLL جهت خواندن اطلاعات از SQL

تصویر ۲- استفاده از DLL جهت خواندن اطلاعات از SQL

برنامه نویسی C3 و .net

سی شارپ (C#)، زبانی شیءگرا و سطح بالا از خانواده زبان‌های چارچوب دات‌نت شرکت مایکروسافت است.

نرم‌­افزار قدرتمند ویژوال استودیو به عنوان محیط پیش­فرض این زبان شناخته می‌شود.

زبان سی شارپ با قدرت و در عین حال راحتی کار توانسته است توجه بسیاری از برنامه نویسان را به خود جلب کند و رتبه چهارم را در زبان­های برنامه­‌نویسی را از آن خود کند.[۱]

تصویر 3 – برنامه¬نویسی در محیط BPMS

تصویر ۳ – برنامه‌نویسی در محیط BPMS

همچنین HTML به عنوان زبان اصلی توصیف ساختار صفحه‌های وب می­باشد. ساختار این زبان برپایه برچسب (Tag) می­باشد.

شکی نیست که HTML متدوال­ترین زبان توصیف برای لایه­ی نمایش محسوب می­شود و کنترل­ها و قالب­های فراوانی در اینترنت برای این زبان وجود دارد؛ برخلاف برخی از BPMS‌ها و سیستم‌های توسعه نرم­‌افزار و فرم­سازها که از مشتقات XML برای نمایش اطلاعات استفاده می­نمایند، در BPMS فراگستر میتوان از HTML برای نمایش اطلاعات می­­تواند استفاده نمود.

تصویر 3 – برنامه نویسی در محیط BPMS

 

[۱] www.tiobe.com

The post آیا توسعه دهندگان دات نت می توانند از دانش خود در BPMS فراگستر استفاده نمایند؟ appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS


تجربه موفق پیاده سازی Bpms در شرکت Adidas

$
0
0
تجربه موفق پیاده سازی Bpms در شرکت Adidas

مقدمه:

آدیداس شرکت آلمانی است که در ۱۸ اوت سال ۱۹۴۹ توسط آدولف داسلر تاسیس شد و در زمینه طراحی، تولید و توزیع انواع لباس، کفش، کفش ورزشی، تجهیزات ورزشی، ساعت، عینک آفتابی، محصولات مراقبتهای شخصی و لوازم لوکس فعالیت می‌کند. این شرکت در شهر هرتسوگن‌آوراخ در ایالت بایرن در کشور آلمان واقع شده‌است و بزرگترین تولیدکننده‌ی لوازم ورزشی در اروپا و در جهان، پس از نایک می‌باشد.

لزوم پیاده سازی سیستم BPMS  در شرکت آدیداس:

با بررسی‌های انجام شده با توجه به چالشهای موجود درشرکت آدیداس، سیستم موجود به تنهایی قادر به پاسخگویی به تمام مشکلات موجود نبود.زیرا سیستم موجود بیشتر بر اساس فعالیتهای وظیفه‌ای ساخته شده بود و انعطاف پذیری لازم  را نداشت و بین فرآیند‌های تجارت الکترونیک، عملیات، بازاریابی، امور مالی و خرده فروشی شکافهای فراوانی وجود داشت و همین باعث عدم هماهنگی بین واحدهای مختلف شده بود.همچنین بسیاری از فرایندهای موجود در شرکت به صورت دستی انجام میشد و به دلیل سرعت بسیار کم و همچنین کاغذ بازی زیاد بسیار ناکارامد بود.

پس از بررسی‌های زیاد، شرکت به این نتیجه رسید که سیستم BPMS بیزاجی برای ارائه اتوماسیون و جریان کار در بخش‌های مختلف از جمله زنجیره تامین و بازاریابی امور مالی، خرده فروشی و تجارت الکترونیک بسیار مناسب میباشد.

به دلیل اینکه میتوان این سیستم را به راحتی سفارشی‌سازی (کاستومایز) کرد و فرایندهای مختلف موجود در شرکت را بر‌اساس نیازهای خود طراحی کرد و با استفاده از وب سرویس به راحتی همه فرایندها را یکپارچه کرد و به این ترتیب بسیاری از کاستیها و  شکافهای بین فرایندهای شرکت را پوشاند.

تجربه موفق پیاده سازی Bpms در شرکت Adidas

The Power of BPM in Addressing Various Business Needs

اهداف پیاده سازی سیستم   BPMS در شرکت آدیداس:

  1. پرکردن شکاف های بین  فرآیند‌های تجارت الکترونیک، عملیات، بازاریابی، امور مالی و خرده فروشی
  2. از بین بردن هماهنگی های دستی و ناکارآمد فرایندهای مختلف شرکت
  3. کاهش زنجیره ایمیل‌های بی پایان برای حل و فصل درخواستهای پشتیبانی
  4. کوتاه شدن چرخه مجوز برایقراردادهای دارایی ورزشی
  5. حفظ امنیت بیش از حد اطلاعات بسیار حساس قراردادها

 

دستاوردهای پس از استقرار سیستم BPMS :

  1. فرایندهای مکانیزه شده توسط BPMS در ۲-۴ ماه ساخته و تحویل داده شد.
  2. یکپارچه سازی زنجیره تامین: ۱ میلیون ایمیل در هر سال حذف شد؛ مکاتبات دستی کارکنان ۶۰٪ کاهش یافت.
  3. زمان راه اندازی تولید ۵۰ درصد کاهش یافت.
  4. چرخه تایید قراردادهای ورزشی از ۱-۲ماه به یک هفته کاهش یافت.(به دلیل فرایندی شدن)
  5. ادغام و یکپارچه سازی فرایندهای موجود، گرد‌آوری فرآیندهای اجتماعی زیر چتر BPMSمشترک
  6. انجام کل کار در ۱/۳ از زمان توسعه سنتی

 

تجربه موفق پیاده سازی Bpms در شرکت Adidas

Adidas BPMS Technology Reference Architecture

 

تجربه موفق پیاده سازی Bpms در شرکت Adidas

 

  پیشنهادهای برگرفته از تجربه‌های موفق این پروژه:

  1. ابزار BPMS را به منظور برطرف کردن نیازهای خود به جای خیلی از ابزارهای دیگر انتخاب کنید.
  2. حمایت مدیر ارشد سازمان را داشته باشید و به جای جایگزینی سیستم‌ها شکافها را پر کنید.
  3. کاربران را به مدلسازی فرایندهای دستی تشویق کنید.
  4. پروژه ها را شفاف کنید(دقیق نیازمندی‌های آنها را درآورید)
  5. ایجاد یک تیم کارکردی متقابل برای به اشتراک گذاشتن و استفاده مجدد از دارایی‌های BPMS (منظور این است که دانش بدست آمده از BPMS را در سازمان را برای افراد مختلف به اشتراک بگذارید تا قابلیت استفاده مجدد را داشته باشد)

 

بنابراین سیستم BPMS که شرکت فراگستر در حال حاضر از آن استفاده میکند بسیار مشابه سیستم BPMS هست که در شرکتهای تولیدی  معتبر و شناخته شده دنیا همچون آدیداس بسیار موفق عمل کرده است و عمکرد کلی آن شرکت را بسیار بهبود بخشیده است.

بنابراین به طور مشابه میتوان از این سیستم در شرکتهای تولیدی در ایران نیز استفاده کرد.

 

منابع

http://www.bizagi.com/

http://www.mena.adidas.com/

adidas Group, Germany Leisure Industry مقاله

Nominated by adidas Group, Germany

The post تجربه موفق پیاده سازی Bpms در شرکت Adidas appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

اینترنت اشیاء و BPMS

$
0
0
اینترنت اشیاء و BPMS

اینترنت اشیاء و BPMS

اینترنت اشیاء [۱]، مفهوم و فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیاء) امکان ارسال داده از طریق شبکه‌های ارتباطی اعم از اینترنت و یا اینترانت فراهم شده است. واضح است که با گسترش روزافزون دستگاه‌های متصل به اینترنت، حجم اطلاعات تولیدشده توسط آن‌ها با روندی پرشتاب در حال افزایش می‌باشد. بنابراین کنترل و مدیریت حجم اطلاعاتی که ما در طول روز با آن‎‌ها سروکار داریم از طریق فرآیندهای ویژه‌ای صورت می‌گیرد. این مفهوم به تازگی به عنوان مدیریت فرآیند یا BPM اشیاء[۲] معرفی شده است.

هدف نهایی BPM، ایجاد ارتباط صحیح بین افراد و سیستم‌ها به منظور سنجش کارایی و بروزرسانی می‌باشد، بنابراین BPM با اتصال به اشیاء هوشمند، می‌تواند ارزش ویژه‌ای به مفهوم اینترنت اشیاء بیافزاید.

با افزایش استفاده از مفهوم اینترنت اشیاء، احتمال ایجاد بی‌نظمی و آشفتگی در اطلاعات ایجاد شده توسط وسایل ارتباطی زیاد می‌شود. بدین ترتیب که اشیاء هوشمند، اطلاعاتی را از طریق یک رابط کاربری به منظور دریافت پاسخ ارسال می‌کنند. برای هدایت این ارتباطات ایجاد شده در فضای مجازی، استفاده از فرآیندها ضروری و حائز اهمیت به نظر می‌رسد. پس BPMS و مدیریت فرآیندها، در مدیریت حجم فراوان اطلاعات تولید‌شده توسط اشیاء متصل به اینترنت نقش بسزایی ایفا می‌کند، زیرا اولا BPM امکان نگهداری و مدیریت تغییرات آن‌ها را فراهم می‌آورد. (بطور مثال زمانی که رابط کاربری تغییر می‌کند.) همچنین BPM یک لایه پیگیری ایجاد می‌کند که به شما این اجازه را می‌دهد که با استفاده از شاخص‌های عملکرد وسایل متصل به اینترنت، بهترین تصمیم را در خصوص استفاده از آن‌ها اتخاذ کنید.

اینترنت اشیاء به طور قطع دنیای امروز را شکل داده است. با روند رو به رشد اجتماع در ایجاد خلاقیت، همکاری اینترنت اشیاء و BPM برای هدایت جریان عظیم اطلاعات مربوط به اشیاء هوشمند ضروری به نظر می‌رسد. در واقع می‌توان گفت BPM، خدمت‌رسانی اینترنت اشیاء را بهبود می‌بخشد.

 

[۱] Internet Of Things

[۲] BPM Of Things

The post اینترنت اشیاء و BPMS appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمان و مهندسی مجدد

$
0
0
سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمان و مهندسی مجدد

مهندسی مجدد با هدف شناسایی بهترین روش انجام یک مجموعه فعالیت‌های خاص، فرآیندهای سازمان را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد. به منظور اینکه سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمان بتواند برای سازمان سودمند و اثر بخش باشد باید حداقل برخی از روش‌های کسب‌و‌کار سازمان بصورت اساسی تغییر و توسعه پیدا کند. از اینرو مهندسی مجدد فرآیندهای کسب‌و‌کار با پیاده‌سازی و استقرار سیستمهای برنامه‌ریزی منابع سازمان ارتباط نزدیکی دارد.

نخستین فعالیت‌های مهندسی مجدد در اواخر دهه هشتاد میلادی و پیش از پیدایش سیستم‌های برنامه ریزی منابع سازمانی آغاز گردید و طی آن سال‌ها فعالیت‌های مختلفی جهت بهبود فرایندها صورت گرفت. از جمله تاثیرات مهندسی مجدد بر روی سازمان به منظور اثر بخشی فرایندها میتوان به کاهش نیروی انسانی، کاهش زمان فرآیند تولید محصولات و ارایه خدمات و افزایش انعطاف پذیری سازمان‌ها اشاره نمود.

اعتبار اصلی سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمان پیروی از فلسفه مهندسی مجدد در بازطراحی فرآیندها و مهمتر از همه جریان‌های اطلاعاتی سازمان‌ها (شامل سیستم‌ها، زیرساخت، اطلاعات) بوده است. سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمان فرآیندها را به‌گونه‌ای تغییر میدهند تا قابلیت پاسخگویی سازمان به نیازهای مشتریان (داخل سازمان و خارج سازمان) افزایش یافته و در نهایت یکپارچگی عملیاتی بین تمامی فرآیندهای کسب‌و‌کار ایجاد شود.

در شکل زیر چارچوب پیشنهادی برای مهندسی مجدد فرایندها ارائه شده است.

سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمان و مهندسی مجدد

در این مقاله دو روش اصلی مهندسی مجدد فرآیندها معرفی میشود.

  • اولین روش مهندسی مجدد آزاد یا Clean Slate میباشد که در این روش بدون در نظر گرفتن سیستم یا فناوری خاصی و بر اساس نیازهای سازمان اجرا شده و هیچ محدودیت از پیش تعریف شده‌ای برای بازنگری فرآیندها در نظر گرفته نشده است. در این روش فرآیندهای بهینه (بر اساس مدلهای آماری و KPIها ) برای سازمان طراحی میگردد. اگرچه پیاده‌سازی این روش مشکل و هزینه‌بر است اما برای سازمان مزیت رقابتی مهمی به ارمغان می‌آورد. زیر فرآیندها به شکل اختصاصی برای آن‌ها ایجاد شده و رقبا نمیتوانند به این فرآیندها دسترسی داشته باشند. اجرای مهندسی مجدد با این روش طبیعتا تغییرات اساسی و ریشه‌ای را برای سازمان به همراه داشته باشد در نتیجه سازمان باید از نظر فرهنگ سازمانی آمادگی لازم برای این تغییرات را داشته باشد.
  • روش دوم مهندسی مجدد مبتنی بر فناوری یا Technology Enabled میباشد که در این روش ابتدا سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمان انتخاب و سپس بر اساس این سیستم، مهندسی مجدد فرآیندها صورت میگیرد. غالبا از این روش به عنوان مهندسی مجدد محدود یاد میشود. مسلما این روش به علت عدم نیاز به تغییر سیستم و صرف تمرکز بر روی فرآیندهای کسب‌و‌کار نسبت به مهندسی مجدد آزاد ساده‌تر و ارزان‌تر است. این روش فرایندهای سازمان را براساس قابلیت‌های سیستم طراحی مینماید. بعنوان مثال میتوان از فرآیندهای محصولات شرکت SAP یاد کرد. البته باید این نکته را یاد آور شد که طراحی فرآیندها براساس یک سیستم جدید بدون در نظر گرفتن خواست‌ها و نیازهای کاربران، مقاومت و نارضایتی آنها را برانگیخته و هزینه‌های قابل توجهی را متوجه سازمان می‌نماید.

در عمل بسیاری از موارد مهندسی مجدد بر اساس روش مبتنی بر فناوری صورت میگیرد. بر اساس مطالعات انجام شده توسط الیری و همکارانش:

  • حدود ۱۶ درصد از شرکت‌ها قبل از پیاده‌سازی سیستم فرآیندهای خود را باز طراحی نموده‌اند.
  • ۳۰ درصد از این شرکت‌ها اعتقاد داشته‌اند که نیازی به مهندسی مجدد فرآیندهایشان ندارند
  •  ۱۹ درصد پس از پیاده‌سازی قصد مهندسی مجدد فرآیندها را داشته‌اند.
  • ۳۵‌درصد از سازمان‌ها نیز به تغییر فرایندها بر اساس روش مهندسی مجدد آزاد، اعتقاد داشته‌اند.

معمولا روش مهندسی مجدد آزاد به علت ماهیت خود که نیازمند سرمایه‌گذاری کلانی است برای سازمان‌های بزرگ و صنایع خاص مناسب میباشد در حالی که مهندسی مجدد مبتنی بر فناوری برای سازمان‌های متوسط و کوچک که با بودجه و نیروی انسانی متخصص محدود مواجه هستند مناسب‌تر است. هرچه فرآیندهای سازمان استاندارد‌تر باشد امکان استفاده از روش مهندسی مجدد مبتنی بر فناوری بیشتر خواهد بود. با این اوصاف, الیری و همکارانش به این نتیجه رسیدند که مهندسی مجدد فرآیند ها یکی از اقدامات اساسی قبل از پیاده‌سازی سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمان است.

------------------------------------------

منابع:

  • David Olson, “Managerial Issues of Enterprise Resource Planning ”,Mc Graw Hill , 2006
  • E O’Leary, “Enterprise Resource Planning System: System Lifecycle, Electronic Commerce and Risk ”,Cambridge University Press , 2007

The post سیستم‌های برنامه‌ریزی منابع سازمان و مهندسی مجدد appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

تیم توسعه دهنده BPMS

$
0
0
تیم توسعه دهنده BPMS

سازمان ما دارای افرادی با تخصص­‌های تحلیلگر فرایند، برنامه نویس، گزارش ساز و طراح می­باشد آیا این افراد می­توانند مستقل از یکدیگر به پیشبرد پروژه BPMS سازمان ما کمک نمایند؟

بله، اجرایی نمودن فرایندها در BPMS فراگستر نیاز به دانش تحلیل، برنامه‌­نویسی و طراحی ندارد و تمامی قسمت­ها بصورت Wizard ساخته می­شود.

هر فرد پیگیر و کوشا که توانایی مدیریت پروژه را داشته باشد تنها با آموزشهایی که از سمت شرکت فراگستر داده می­شود خواهد توانست فرایندهای سازمان متبوع خود را اجرایی و عملیاتی نماید، لیکن BPMS فراگستر محیطی قدرتمند، تعامل پذیر و قابل گسترش را در اختیار افراد پروژه قرار می­دهد تا تمامی افراد بتوانند از توامندی‌های خود در سفارشی‌سازی محیط و افزودن قابلیت­ها متناسب با نیازمندی­های سازمان خود گام بردارند.

در ادامه به نقش هر یک از افراد در پروژه BPMS اشاره خواهد شد.

تحلیلگر فرایند

تحلیلگر فرایند

تحلیل­گر فرایند با توجه به دانش مدل­سازی خود خواهد توانست در مدل­سازی فرایند­ها نقش کلیدی را ایفا نماید.

مهندسین صنایع با زبان مدل­سازی فرایند BPMN آشنا می­باشند و خواهند توانست پس از طراحی مدل فرایند در Visio آن‌را تحویل مدیر پروژه دهند تا مدیر پروژه آن‌را در BPMS، وارد( Import) نماید.

گام اول در ساخت فرایند تکمیل شد.

طراح فرم

طراح فرم

طراح فرم در مرحله اول شروع به گردآوری فرم­های کاغذی که قرار است در فرایند طراحی شود می‌­پردازد.

برای مثال در فرایند مرخصی، طراح فرم اقدام به جمع‌­آوری حکم‌­های مرخصی ساعتی، روزانه، بدون حقوق، استعلاجی و غیره می­نماید.

طراح فرم پس از طراحی فرم­ها در office word، فایل­های word را به مدیر پروژه تحویل می­دهد.

مدیر پروژه پس از تجزیه و تحلیل فرم و مشخص نمودن فیلدهای لازم در فرایند، اقدام به ساخت "مدل داده" و "تعریف فرم­ها" می­کند.

پس از اتمام مراحل فوق­‌الذکر، گام­ دو و سه فرایند تکمیل می­شود.

در صورتی که طراح فرم آشنایی لازم با CSS ,Java script و HTML داشته باشد، پس از تکمیل فرایند می­تواند ظاهر پروژه را بنابر نیاز سازمان خود تغییر دهد و در صورت نیاز از کنترل­های سفارشی شده فراگستر و یا کنترل­های JavaScript استفاده نماید.

برنامه نویس

برنامه نویس

برنامه­‌نویسان در صورت توانایی در تحلیل فرایندهای سازمان بهترین گزینه برای مدیرت پروژه BPMS می­باشند.

برنامه­‌نویسان در وهله­‌ی اول "قوانین لازم" جهت اجرایی نمودن فرایند را گردآوری می­کنند، برای مثال در فرایند مرخصی می­توان قوانین زیر را تهیه نمود:

  1. <Leave.EndDate> > <Leave.StartDate>
  2. برای مرخصی ساعتی: <Leave.EndDate>-<Leave.StartDate> < 3 Hours
  3. مانده مرخصی لازم برای مرخصی را داشته باشد: <Leave.EndDate>-<Leave.StartDate> >= <Leave.Remain>
  4. If (<Leave.EndDate>-<Leave.StartDate> > 3 Days) then Need approves from "HR Manager"
 

برنامه‌­نویس پس از تدوین "قوانین تجاری" آنرا به مدیر پروژه BPMS تحویل می­دهد و مدیر پروژه بر اساس آن گام چهارم فرایند را تکمیل می­کند.

همچنین در صورتی که نیاز باشد، فرایند با سیستم­‌های دیگر در تعامل باشد، برنامه­‌نویس بوسیله Web Service و DLL اینکار را انجام می­دهد.

برای مثال در فرایند مرخصی در صورتی که نیاز باشد مانده مرخصی از سیستم منابع‌انسانی دریافت شود، برنامه نویس با نوشتن Web Service، مانده مرخصی را از سیستم منابع انسانی دریافت میکند.

همچنین در فرایند مرخصی در صورتی که نیاز باشد اطلاعات ورود و خروج از Web Service سیستم حضور و غیاب دریافت و اطلاعات مرخصی در سیستم فوق­‌الذکر ثبت می­شود.

مدیر پروژه

مدیر پروژه

مدیر پروژه نقش هماهنگ‌­کننده بین اعضای تیم را بر عهده می­گیرد و در تمامی مراحل واسط شرکت خویش با فراگستر است؛ مدیر پروژه باید فردی باشد که بیشترین توانمندی­‌ها را در زمینه­‌های زیر داشته باشد:

  1. توانایی مدیریت پروژه و راهبری تیم.
  2. آشنایی با فرایندهای سازمانی و توانایی تحلیل فرایند.
  3. آشنایی با چارت سازمانی.
  4. آشنایی با اصول پایگاه داده و برنامه­‌نویسی.
  5. آشنایی با اصول گزارش‌­سازی.

مدیر پروژه پس از تکمیل مراحل فوق اقدام به تست فرایند می­کند.

در تست فرایند باید تمامی قوانین ­تجاری ایجاد شده در فرایند بررسی شود؛ پس از پایان تست فرایند، مدیر پروژه شروع به تعریف "ایفاکنندگان" Taskها می­کند.

فرایند پس از پایان تعریف "ایفاکنندگان" که گام پنجم می‌­باشد، آماده اجرا شدن در کارتابل است و کاربران می­‌توانند از فرایند مربوطه استفاده نمایند.

 

کارشناس BI

کارشناس BI مدیر پروژه پس از اتمام فرایند مستندات مدل داده را به کارشناس BI تحویل می­دهد و کارشناس BI گزارشات مربوطه را تهیه می­­نمایند. Report Server فراگستر دو موتور گزارش­‌سازی StimulSoft و SQL Report را بصورت Native پشتیبانی می­کند؛ در ادامه به مزایای هر یک از ابزارها پرداخته می­شود. گزارش­‌ساز Stimulsoft:
  1. محیط طراحی شبیه به Microsoft Word می­باشد و یادگیری آن آسان است.
  2. محیط طراحی فارسی می­باشد و بصورت پیش فرض دارای توابع Persian برای کار با اعداد و رشته­‌ها است.
  3. طراحی و اجرای گزارش‌­ساز Stimulsoft نیاز به نصب هیچ پیش­‌نیاز نرم‌افزاری در سرور و کلاینت نیست.
گزارش‌­ساز SSRS:
  1. گزارش‌ساز پیش­فرض SQL و Visual Studio می­باشد.
  2. متخصصین Microsoft BI اغلب با گزارش­‌ساز SSRS آشنا می­باشند.

The post تیم توسعه دهنده BPMS appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

تجربه موفق پیاده سازی BPMS در شرکت هواپیمایی ایر فرانس

$
0
0
تجربه موفق پیاده سازی BPMS در شرکت هواپیمایی ایر فرانس

شرکت هواپیمایی فرانسوی Air France که پرچمدار فرانسه نیز محسوب می‌شود یکی از معتبرترین و بزرگترین ایرلاین‌های دنیا می‌باشد.

آشیانه اصلی هواپیماها و مقر آنها در ترمبلی فرانسه، در شمال شهر زیبای پاریس قرار دارد. ایرلاین ایر‌فرانس در سال ۲۰۱۰ به ۳۲ مقصد در داخل فرانسه و به ۱۵۴ مقصد در سرتاسر دنیا، در پنج قاره و به ۹۱ کشور در جهت حمل بار و مسافر پرواز کرده است.

مرکز پرواز‌های این شرکت فرودگاه شارل‌دوگل پاریس می‌باشد. در اکتبر سال ۲۰۰۱ آن شرکت ۱۲.۵۳ میلیارد یورو درآمد داشت. ایر‌فرانس در سال ۲۰۰۴ با  انجام ۲۵‌درصد از کل پروازهای اروپا، عنوان بزرگترین ایرلاین اروپا را از آن خود کرد.

ایر‌فرانس در پرواز‌های کوتاه مدت نیز از ایرباس‌های A۳۲۰ و هواپیماهای جت استفاده می‌کند در حالی که در پروازهای طولانی مدت معمولاً هواپیماهای ایرباس و بویینگ پهن‌پیکر مورد استفاده این شرکت  میباشند.  همچنین ایرباس‌های A۳۸۰ که بزرگترین و مجهز‌ترین هواپیماهای مسافربری جهان می‌باشند برای اولین بار در ۲۰ نوامبر ۲۰۰۹ در مسیر فرودگاه شارز‌دوگل پاریس تا فرودگاه جان‌اف‌کندی نیویورک توسط این شرکت مورد استفاده قرار گرفتند.

تصمیم  شرکت به استفاده از سیستم BPMS 

بدلیل پراکندگی واحدهای مختلف شرکت هماهنگی بین واحدها وجود نداشت، همچنین کنترل جهانی فعالیتهای شرکت بسیار دشوار و زمان تحویل بسیار طولانی بود. بسیاری از فعالیتها بصورت دستی انجام می‌شد و بدلیل استاندارد نبودن فرایندها و عدم وجود قانون مشخصی که بتوان براساس آن، فرایندها را پیش برد، کاربران دچار اشتباهات و خطاهای بسیاری می‌شدند و همین امر مشکلاتی را برای سازمان بوجود میاورد که در نتیجه آن بهره وری کارکنان نیز بسیار کاهش میافت.

در نهایت شرکت ایرفرانس تصمیم به استفاده از سیستمی گرفت که علاوه بر اینکه مشکلات موجود را کاهش دهد انعطاف پذیری بیشتری داشته باشد و قابلیت تغییر و انطباق با شرایط را به آسانی میسر سازد.

همچنین دارای کاربری آسان و قابلیت توسعه سریع را داشته باشد. در همین راستا کارشناسان شرکت به این نتیجه رسیدند که بهترین سیستمی که می‌‌‌ تواند نیازهای آنها را برطرف کند سیستم BPMS واقعی است.

اهداف این شرکت برای استفاده از BPMS

مدیران شرکت ایرفرانس برای پیاده سازی BPMS در مجموعه بدنبال اهداف زیر بودند:
  1.  بهبود زمان تحویل و پاسخ‌دهی در توسعه سیستم IT
  2.  پیاده‌سازی مدیریت فعالیتها و کنترل جهانی از وضعیت پروژه‌ها
  3. افزایش کیفیت داده‌ها و انطباق و کاهش اتکا به روش‌های دستی
  4. ارائه دقیقوضعیت کار به موقع از طریق دسترسی به اطلاعات مرکزی
  5. توسعه یک راه حل BPM انعطاف پذیر با قابلیت بالا برای تنظیم فرآیندها  در طول زمان
  6. افزایش بهره‌وری از طریق کاهش زمان تأمین خدمات IT   
  7. از بین بردن خطاهای کاربران از طریق استفاده از نام استاندارد و قوانین
  8. برخورداری از قابلیت تغییر فرایندها براحتی و با کمترین مشکل
 

دستاوردهای حاصل از بکارگیری BPMS واقعی در ایرفرانس

  1. کاهش زمان تحویل تا ۵۰٪
  2. یکپارچه‌سازی با سیستم های موجود و برنامه‌های کاربردی
  3. کاهش زمان واقعی به‌روز‌رسانی وضعیت سلف سرویس  (فرایندی شدن تمام فعالیتها)
  4. آموزش و تحویل اولین فرایند در ۱۲ هفته
  5. ورژن زدن نسخه‌های بعدی در مدت ۲هفته
  6. کاهش کاغذ بازی، فعالیت‌های دستی و تاخیر‌های غیرضروری
 

 پیشنهادهایی برگرفته از تجربه‌های موفق مکانیزه کردن فرآیندهای موجود 

  1.  با یک فرآیند کوچک شروع  کنید و آنرا به مرور و باسرعت توسعه دهید.
  2. یک نمونه اولیه بسازید به طوری که کاربران بتوانند از مزایای BPMS آگاهی یابند.
  3. درگیرکردن همه ذینفعان کلیدی در انتخاب تکنولوژی BPMS
  4. KPI ها در بهبود مستمر بسیار مهم می‌باشد بنابراین به تعریف دقیق آنها بسیار نیاز است.(عناصر کلیدی درگیر در فرایندها)
  5. درگیرکردن متخصصان برون‌سازمانی BPM در تعریف فرایند

این یک نمونه موفق از کاربرد BPMS واقعی _مشابه سیستمی که در شرکت فراگستر استفاده میشود_در صنعت حمل و نقل است که نشان میدهد در این عرصه نیز شرکتها میتوانند از سیستم BPMS برای افزایش بهره‌وری و کاهش تاخیرات و ...  استفاده کنند.

The post تجربه موفق پیاده سازی BPMS در شرکت هواپیمایی ایر فرانس appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

پیاده سازی موفق BPMS فراگستر در شرکت توزیع برق ارومیه

$
0
0
پیاده سازی موفق BPMS فراگستر در شرکت توزیع برق آذربایجان غربی

بر اساس سیاست‌گذاری‌های کلان کشور و چشم‌انداز ۱۴۰۴ شرکت توزیع برق آذربایجان غربی (ارومیه)، خریداری و راه‌اندازی سیستم مدیریت فرایندهای کسب و کار - BPMS در سال ۱۳۹۴ به‌عنوان یکی از اهداف اصلی مطرح و تصویب شده بود و پیگیری‌های متعددی از طرف مدیریت محترم عامل این شرکت در این خصوص وجود داشت. در اوایل سال جاری کارشناسان فناوری این شرکت با بررسی‌ چندین راهکار مطرح در زمینه BPMS در ایران، در نهایت BPMS فراگستر را با توجه به قابلیت‌های فراوان فنی و همچنین تجربه پیاده‌سازی آن در حوزه پروژه‌های مشابه در صنعت برق کشور، انتخاب و خریداری کردند. (شاخصهای ارزیابی و انتخاب یک BPMS واقعی را میتوانید رایگان دانلود و بررسی کنید)

به گزارش روابط عمومی فراگستر، بعد از طی مراحل استقرار و آموزش سیستم و همچنین انجام امور مربوط به Project coaching فرآیندهای اولیه موردنظر شرکت توزیع برق ارومیه توسط کارشناسان فناوری، طراحی و عملیات بهره‌برداری از آن‌ها تا انتهای تابستان سال جاری با موفقیت به پایان رسید. با استفاده از این زیرساخت نوین علاوه بر تسهیل و سرعت بخشیدن به فرآیندهای جاری سازمان، صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای در زمان اجرای فرآیندها حاصل گردید.

پس از این مرحله، بازخورد مثبت ایجادشده از استقرار و استفاده از این فرآیندها، موجب افزایش درخواست ‌واحدهای صفی و ستادی شرکت‌های تابعه، مبنی بر مکانیزاسیون سایر فرآیندهای سازمانی شد و طی هماهنگی‌های انجام گرفته با مدیر پروژه آن شرکت محترم، مقرر گردید با همکاری کارشناسان پشتیبانی فراگستر تعداد بیشتری از فرایندها استانداردسازی، مدلسازی، اجرا  و سپس وارد چرخه استفاده کاربران شود.

طی مدت زمان ذکر شده، فرایندهای صفی و ستادی از قبیل درخواست «تغییر شغل» مربوط به امور منابع انسانی، «کنترل پیک مصرف»، «پیک سائی ترمویژن» و ... راه‌اندازی شد و جهت استفاده در اختیار بیش از ۱۱۰۰ کاربر در سطح استان قرار گرفت.

از دستاوردهای مهم این توسعه، علاوه بر ارتقای رضایتمندی حاصل از روان‌سازی کارها و امور جاری شرکت‌ها می‌توان به افزایش کنترل لحظه‌ای مدیران سازمان بر امور کاری واحدها و پایش زمان اجرای کارها در بستر هوش تجاری نرم‌افزار BPMS فراگستر اشاره نمود. در حال حاضر نیز فرآیندهای تعریف‌شده در راستای طرح تکریم ارباب‌رجوع که باعث تسهیل ارتباطات مراجعین و پیگیری بی‌واسطه درخواست‌هاست، در حال طراحی و توسعه است.

در پایان شایسته است از همکاری همه جانبه و مساعدت‌های مدیریت و واحد فناوری اطلاعات شرکت توزیع نیروی برق ارومیه به‌عنوان شریک تجاری فراگستر جهت تسریع در اجرای این پروژه، تشکر کنیم.

The post پیاده سازی موفق BPMS فراگستر در شرکت توزیع برق ارومیه appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

راهکارهای BPM و تحلیل داده های عظیم

$
0
0
راهکار BPM و داده‌های عظیم (Big Data)

داده‌های عظیم یا Big Data مفهوم در حال تحولی است که مقدار زیادی داده‌ی ساختار یافته، نیمه ساختار یافته و یا بدون ساختار را توصیف می‌نماید که قابلیت استخراج به عنوان اطلاعات را دارند.

بعبارت دیگر در بحث کلان داده، ما نیاز داریم که داده ها را به منظور استخراج اطلاعات، کشف دانش و در نهایت تصمیم‌گیری در خصوص مسائل مختلف کاربردی به صورت صحیح مدیریت کنیم.

این مفهوم می‌تواند بر اساس مشخصه‌های زیر تعریف گردد:

  • حجم (Volume): مقدار داده‌های تولید شده در این زمینه بسیار مهم است. در واقع با توجه به حجم داده است که می‌توان گفتBig data محسوب می‌شود یا خیر.
  • تنوع (Variety): دومین مشخصه‌ی با اهمیت Big Data، تنوع می‌باشد. در حقیقت همین تنوع است که باعث تحلیل بهتر داده‌ها و حمایت کاربران از Big Data می‌شود. از طرفی همین مشخصه باعث می‌شود که داده‌ها به راحتی قابل ادغام با یکدیگر نباشند.
  • نرخ تولید (Velocity): واژه‌ی «نرخ تولید» در این بحث به سرعت تولید و پردازش داده‌ها اشاره دارد.

[av_notification title='' color='custom' border='' custom_bg='#8DDCEC' custom_font='#000000' size='normal' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']

امروزه با رشد روز افزون داده‌ها و نیاز به بهره برداری و تحلیل از این داده‌ها، بکارگیری زیرساخت‌های Big Data از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است بطوری که بزرگترین چالش، استخراج دانش از این میزان داده می‌باشد. [/av_notification]

بعبارت ساده‌تر، مسئله واقعی این نیست که مقدار زیادی داده به دست آورید؛ بلکه مسئله این است که با آن چه می‌کنید. دیدگاه خوشبینانه این است که سازمان‌ها قادر به تحصیل داده از هر منبعی بوده و بتوانند داده‌های مرتبط را تهیه کرده و آن را تحلیل کنند تا پاسخ سؤالاتی را بیابند که ۱) کاهش هزینه‌ها، ۲) کاهش زمان ۳) توسعه محصولات جدید و پیشنهادات جدید  و ۴) تصمیم‌گیری هوشمندانه‌تر کسب‌وکار را برایشان مقدور سازد. برای مثال، با ترکیب Big Data و تحلیل‌های قوی با استفاده از راهکارهایی نظیر BPM، این امکان وجود دارد تا:

  • علت‌های اصلی شکست‌ها، مسائل و نقوص را بصورت لحظه‌ای و آنی تعیین کنند و از این طریق سالانه تا میلیاردها ریال در هزینه‌های سازمان صرفه‌جویی کنند
  • مسیر وسیله‌های حمل بسته‌های تحویلی را زمانی که هنوز در جاده هستند، بهینه کنند.
  • سریعاً مشتریانی که بیشترین اهمیت را دارند، شناسایی کنند.
  • و...

بنابراین می‌توان گفت راهکارهای BPM، زمینه ایده‌آل برای مدیریت تصمیم می‌باشند. چرا که بیشتر این راهکارها قابلیت جمع‌آوری داده‌های مرتبط با فرآیندها در طول اجرای آنها را دارند. همینطور تعداد کثیری از این راهکارها، شکلی ابتدایی از تجزیه و تحلیل داده را فراهم می‌کنند که ذینفعان فرآیند از آن برای درک و آگاهی بیشتر فرآیند استفاده می‌کنند. بطور مثال:

  • اضافه یا کم کردن منابع مربوط به یک فعالیت خاص
  • مطالعه تاثیر اضافه شدن فعالیت جدید
  • مطالعه تاثیر تغییر قوانین کسب و کار

بنابراین، راهکارهای BPM و تحلیل داده با یکدیگر غریبه نبوده و این یکی از دلایل کلیدی حرکت بسوی این راهکارها می‌باشد. داده‌های فرآیند محور برای تحلیل‌های پیش‌بینانه مورد استفاده قرار می‌گیرند تا فرآیند وضع موجود، بهبود یافته و تاثیر تغییرات بر فرایند در طول زمان به درستی ارزیابی شود.

با تعدد فرآیندهای در جریان در سازمان، حجم بسیار زیادی از داده انباشته می‌شود که در برخی موارد نیاز به موتور تحلیل جداگانه و متصل به پایگاه داده فرآیند را ایجاب می‌کند. این موتور تحلیل جداگانه می‌تواند منتهی به دید عمیق‌تری در مقایسه با تحلیل ابتدایی فراهم شده در خود محصول شود. البته لازم به ذکر است که پیچیدگی و عمق تحلیل‌ها برای برندهای مختلف متفاوت است.

 در همه سازمان‌ها نرم‌افزارهای زیادی در جریان هستند که از داده‌های مشترک (بطور مثال اطلاعات مشتریان و یا تامین‌کنندگان) استفاده می‌کنند. بنابراین نیاز به همگام‌سازی این داده‌ها میان سیستم‌های مختلف، امری حیاتی می‌باشد که متاسفانه در بسیاری از موارد به درستی انجام نمی‌شود. در این مورد نیز BPM می‌تواند به منظورهای زیر استفاده شود:

  • استخراج داده‌های مرتبط از برنامه‌های مختلف
  • بروزرسانی و بهبود کیفیت داده‌های استخراج شده در طول فرآیندها
  • دریچه و درگاه ورودی به پایگاه داده مرکزی است

حال با توجه به موارد فوق می‌توان ادعا نمود که نرم‌افزارهای تحلیل‌گر بر روی پایگاه داده مرکزی با داده‌های تمیز کار می‌کنند.

 هم‌افزایی میان BPM و Big Data اغلب در سازمان‌های کوچک تا متوسط که معمولا یک یا دو برنامه مرکزی اصلی دارند به راحتی بدست می‌آید. با توجه به رشد سریع کسب و کارها، این سازمان‌ها ابزارهای BPM را به دلیل انعطاف‌پذیری و چرخه کوتاه‌تر پیاده‌سازی انتخاب می‌کنند.

[av_notification title='' color='custom' border='' custom_bg='#8DDCEC' custom_font='#000000' size='normal' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']

"Big Data، گلوله است. تحلیل، تفنگ است. فرآیند، چشم لیزری است. ارزش واقعی زمانی بدست می‌آید که تصمیم بگیرید هر سه را داشته باشید."[۱] [/av_notification]  

[۱] Theo Priestley (VP & Chief Evangelist, opinionated industry influencer, the d'Artagnan of marketing and PR)

The post راهکارهای BPM و تحلیل داده های عظیم appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS


چطور NHS با استفاده از BPMS واقعی کارتهای هوشمند خود را بهینه کرد؟ (مطالعه موردی)

$
0
0
چطور NHS با استفاده از BPMS واقعی کارتهای هوشمند خود را بهینه کرد؟

 National Health Service با نام مخفف (NHS) یکی از مجموعه‌هایی است که در حوزه بهداشت و درمان به فعالیت می‌پردازد و در کشور انگلستان واقع شده است. این مجموعه شامل سه بیمارستان اصلی، پنج درمانگاه و تعداد زیادی مطب‌های پزشکی است که خدمات عمومی و تخصصی در زمینه‌های مختلفی نظیر پوست، آلرژی، سرطان و... را ارائه میدهد. هدف ما در این مطالعه موردی، بررسی چگونگی پیاده‌سازی و اجرای یک نمونه BPMS واقعی، در حوزه بهداشت و درمان است. ما در این مقاله ابتدا به بررسی چالشهای موجود در سیستمی که قبل از پیاده‌سازی BPMS وجود داشت می‌پردازیم و بعد از آن اهداف مدیران ارشد مجموعه را از بکارگیری BPMS  مطرح میکنیم و در نهایت به دستاوردهای حاصل از اجرای BPMS می‌پردازیم.

چالش‌ها

۶۰۰۰ نفر در این مجموعه درمانی مشغول به کار هستند و در ابتدا روند دسترسی الکترونیکی به اطلاعات بیمار بسیار پیچیده بود. به دلیل اینکه امور، فرایندی نبودند و بسیاری از فعالیتهای مربوطه به صورت دستی و یا با استفاده از سسیستم‌های جزیره‌ای انجام می‌شد، بنابراین کاغذ بازی زیادی هم در مجموعه صورت می‌گرفت.

همچنین بدلیل زیاد بودن مراجعین و پراکندگی بالای اطلاعات بیماران،مدیران ارشد و کادر پزشکی براحتی به اطلاعات همه بیماران برای کنترل وضعیتشان، بصورت یکجا و لحظه‌ای دسترسی نداشتند.

برای رفع چنین چالشهایی، واحد IT مجموعه به منظور ارائه خدمت‌رسانی الکترونیکی به بیماران،کارتهای هوشمندی را طراحی کرده بود که بیماران با در اختیار داشتن این کارتها می‌توانستند برای انجام اموری مانند تعیین وقت قرارملاقات با پزشک و..... اقدام کنند ولی مشکلی که در اینجا وجود داشت این بود که این کارت‌های هوشمند بطور کامل با تمام سیستمهای موجود در مجموعه یکپارچه نبودند ودر نتیجه انجام عملیات‌هایی مانند قرارملاقات گذاشتن بین پزشک و بیمار بسیار طولانی و پیچیده می‌شد و همین امر به مرور نارضایتی تعداد زیادی از بیماران را فراهم کرد.

راهکار BPMS

ابتدا طی مشورت با مشاورانی، NHS توانست فرآیندهای موجود در زمینه ثبت نام توسط کارتهای هوشمند را با استفاده از زبان استاندارد مدلسازی فرایندها  (BPMN) مدلسازی کند. خروجی حاصل از این مدلسازی، وارد نرم‌افزار BPMS شد و سپس فرآیند مربوطه وارد فاز پیاده‌سازی و اجرا گردید. در نهایت NHS به یک فرایند ساده و قابل پیگیری بصورت آنلاین توسط کارتهای ثبت نام هوشمند دست پیدا کرد.

اجرای فرایند به این صورت است که به هرکدام از بیماران که به مجموعه مراجعه می‌کنند، یک کارت هوشمند داده می‌شود که با استفاده از آن می‌توانند وارد سیستم مربوطه شوند و هرنوع خدمتی را که میخواهند از کادر پزشکی بگیرند، در سیستم ثبت می‌کنند. حال این درخواست می‌تواند به عنوان مثال درخواست قرار ملاقات با پزشک یا درخواست آزمایش و... باشد. فرایند طوری طراحی شده که خود به صورت هوشمند زمانبندی ملاقات و ... را مشخص میکند. همچنین با استفاده از این فرایند می‌توان درخواست‌های ثبت شده را بطور هوشمند پیگیری کرد. ضمنا چون سیستم کاملا یکپارچه و فرآیند محور است بنابراین همه این اطلاعات در کارت‌های هوشمندی که به مشتری داده شده است ثبت و نگهداری می‌شود و درنهایت هم بیمار و هم کادر پزشکی می‌توانند تمام سوابق درمانی و پزشکی بیمار را (همانند یک پرونده) بصورت لحظه‌ای و الکترونیکی همیشه در اختیار داشته باشند.با بکارگیری نرم‌افزار BPMS، کارشناسان واحد IT در عرض یک ماه توانستند تمام فرآیندهای مربوط به بیمار و پزشک را بطور کامل پیاده‌سازی و اجرا کنند و در این حالت روند اجرای فرایند پردازش کارتهای هوشمند که قبلا بین ۵ تا ۶ هفته بود حالا به کمتر از ۱۳ روز کاهش یافت و با اجرای این پروژه در زمان و هزینه هم صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای شد.

[av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,http://' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello' box_color='custom' box_custom_font='#ffffff' box_custom_bg='#52d0c3' box_custom_border='#52d0c3']

quote_iconتجزیه و تحلیل درست فرایندها، علاوه بر بهبود زمان پردازش و کاهش خطاهای کارت‌های هوشمند، سبب افزایش بهره وری بیماران در استفاده از کارت‌های هوشمند گردیده است.

[/av_promobox]  

نتایج

  1. بهبود و سرعت دسترسی کادر پزشکی به پرونده بیمار
  2. پیاده‌سازی یک سیستم گردش کار برای ارائه دسترسی مدیران و کادر پزشکی بیمارستان به اطلاعات محرمانه و مهم بیماران
  3. بهبود تخصیص کارها و حذف تنگناهای فرایند
  4. رسیدن به یک سطح بالایی از رضایت بیماران و کادر پرسنل بیمارستان
  5. ارائه یک راه حل بهینه و ساده که دائما به طراحی و بهبود فرآیندها می پردازد.

دستاوردها

  1. طراحی ، تست و اجرای راهکار BPMS در کمتر از ۴ هفته
  2. کاهش زمان فرایند پردازش کارتهای هوشمند مربوط به بیماران از ۶ هفته به کمتر از ۱۳ روز
  3. نرم افزار BPMS به طور کامل با بخش مرکزی IT ادغام شد که این موجب می‌شود همیشه اطلاعات به روز در اختیار افراد باشد.
  4. دسترسی به تمام افرادی که تازه شروع به کار با سیستم کرده‌اند برای دریافت اطلاعات جدید و به روز
  5. ارائه گزارشهای مهم و مدیریتی کلان به مدیران و پزشکان مجموعه

تجربه های موفق

  1. پیاده سازی مدیریت پروژه‌ای قوی برای غلبه بر چالش‌های پیاده‌سازی نرم‌‌افزار
  2. تشریح سریع نتایج حاصل از پیاده سازیBPMS    به کارکنان
  3. اطمینان دادن به ذینفعان پروژه
  4. انتخاب یک نرم افزارBPMS واقعی که راحت قابل استفاده و پیاده‌سازی باشد.
  5. استخدام یک مدیر پروژه، که تجربه‌ی پیاده‌سازی نرم‌افزارهای مدیریت فرایند کسب و کار را داشته باشد
  منبع مقاله: http://www.bizagi.com/en/customers/case-studies/healthcare-nhs

The post چطور NHS با استفاده از BPMS واقعی کارتهای هوشمند خود را بهینه کرد؟ (مطالعه موردی) appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

برگزاری سمینار رایگان آشنایی با BPMS در سازمان شما

$
0
0
برگزاری سمینار رایگان bpms

توسط شرکت فراگستر صورت می گیرد؛

برگزاری سمینار رایگان آشنایی با BPMS در سازمان شما

شرکت فراگستر پس از کسب بیش از ۵۰۰ تجربه موفق استقرار و راه اندازی سیستم BPMS در سازمانها و شرکتهای سراسر کشور، آمادگی خود را جهت برگزاری سمینارهای کاملا رایگان با محوریت آشنایی با مدیریت فرایندهای کسب وکار (BPMS) و همچنین مشاوره درحوزه نیازمندی های نرم افزاری سازمانها اعلام می نماید.

به گزارش روابط عمومی شرکت فراگستر؛ این شرکت تاکنون با برگزاری بیش از ۱۰۰ دوره آموزشی رایگان در حوزه های BPMS و مرتبط، جهت ارتقاء دانش و فرهنگ کارشناسان و مدیران این حوزه، مفتخر است، آمادگی خود را جهت برگزاری سمینارها با موضوع آشنایی با مدیریت فرایندهای کسب وکار (BPMS) و مشاوره درحوزه نیازمندی های نرم افزاری سازمان ها و شرکت های کشور بصورت کاملا رایگان و در سازمان شما اعلام نماید.

سرفصل های کلان قابل ارائه در سمینار شامل چرخه BPM، تاریخچه سیستم های مدیریت فرایندها (BPMS)، جایگاه BPMS در چرخه BPM، وضعیت کنونی سازمانهای بدون BPMS، ارزش افزوده ها و مزایای BPMS، استانداردهای مدلسازی فرایند از قبیل BPMN، فلوچارت، Process Chart، سیستمهای مدیریت گردش کار (WFMS)، وجه تمایز BPMS با WFMS و SharePoint، تجربیات موفق پیاده سازی BPMS در ایران، BPMS یا ERP و یا هر دو است.

معرفی و آموزش ابتدایی چرخه (مراحل) BPMS، مدلسازی فرایند، ساخت مدل داده، ساخت فرم، تعیین قواعد کسب و کار، تعیین ایفاکنندگان، ساخت یک فرایند نمونه ابتدایی و غیره از دیگر مواردی است که در سمینار رایگان آشنایی با مدیریت فرایندهای کسب وکار (BPMS) مطرح می شود.

گفتنی است که ارایه کلیه مطالب در این حوزه توسط آقای مهندس رمضانی؛ معاونت مهندسی فروش شرکت فراگستر که دارای  تجربه ۱۵ ساله در حوزه BPM و BPMS است، صورت خواهد گرفت.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند نسبت به تکمیل فرم درخواست برگزاری سمینار در  سایت فراگستر اقدام کنند و یا با شماره تلفن ۴۲۶۲۳-۰۲۱ داخلی ۱۲۰ و یا ۱۲۵ تماس حاصل نمایند.

[av_button label='اطلاعات بیشتر در مورد این سمینار' link='page,31701' link_target='' size='medium' position='center' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff']

[av_hr class='invisible' height='50' shadow='no-shadow' position='center' custom_border='av-border-thin' custom_width='50px' custom_border_color='' custom_margin_top='30px' custom_margin_bottom='30px' icon_select='yes' custom_icon_color='' icon='ue808' font='entypo-fontello']

The post برگزاری سمینار رایگان آشنایی با BPMS در سازمان شما appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

مزایای BPM نسبت به ERP

$
0
0
مزایای BPM نسبت به ERP

ERP یک بسته نرم افزاری است که فرایندهای سازمانی از قبل در آن تعبیه شده اند و دارای چندین ماژول و یا قطعه است.

سطح دسترسی و امکانات هر بخش در ERP کاملاً مشخص است و کاربر امکانات و دسترسی ها تعریف شده ای دارد.

غالباً در ERP اعمال تغییرات بسیار سخت است و تقریباً غیر ممکن مگر توسط خود سازنده صورت گیرد. برای استفاده از ERP باید با آن هماهنگ شد و خوب و بد آن را پذیرفت چرا که اکثر استفاده کنندگان ERP از محیط خشک و بدون انعطاف آن گلایه می کنند.اما در مقابل BPM یک محیط کاملاً خالی (البته گاهی با چند قالب از پیش ساخته شده) است که از ابتدا باید شروع کرد یا نهایتاً قالب های آماده را سفارشی کرد.

خوبی BPM این است که هر زمان می توان هر تغییری را انجام داد، چیزی که در ERP یک رویا است.

ولی باید دقت کرد BPM همانند VISUAL STUDIO عمل می کند. در واقع یک محصول واسطه است که محصول نهایی توسط آن ساخته می شود. شاید بتوان گفت انتهای BPM در صورت موفقیت یک ERP کاستومایز شده است که فقط به درد همان سازمان می خورد.
ERP از همان روز اول قابل استفاده است، همه چیز در آن وجود دارد، فرم‌ها، دسترسی ها وغیره. کافی است نقش ها و کاربران در آن تعریف شوند اما مطابق میل هر سازمانی نیست.در BPM همه چیز را باید تعریف کرد. یعنی حتی باید مشخص گردد برای انجام یک فعالیت چه فرمی باید تکمیل شود، چه نقشی باید انجام دهنده کار باشد و چه کاربری باید چه نقشی بگیرد. این موارد تقریباً در ERP تعریف شده هستند ولی مطابق میل هر سازمانی نیست و سازمان را ملزم به تطبیق با آن می‌کند و از آنجا که تغییر در یک سازمان بسیار دشوار است لذا در اکثر مواقع پروژه های پیاده سازی شده با ERP، منجر به شکست میشوند.

زمان آماده به کار ERP بسیار کوتاه است ولی تطبیق سازمان با آن بسیار دشوار است. اما زمان آماده کار BPM طولانی است. اول باید فرم ها و فرایندها شناسایی شوند، بعد تحلیل شوند، بعد کم کم در سیستم تعریف شوند و بعد تازه کاربران آموزش ببینند. البته باید زمان تحلیل فرایندها را نیز در نظر گرفت که خود زمان نیز قابل توجه است. مزیت آن این است که پس از پیاده سازی به راحتی با سازمان تطبیق پیدا می‌کند.

باید توجه داشت که ERP فقط بخش هایی از سازمان را پوشش می دهد و ممکن است برخی از نواحی مشمولERP نشوند که در این صورت سه راه وجود دارد:

  1. استفاده از فرم های کاغذی
  2. کد نویسی و تولید برنامه
  3. استفاده از BPM

نکته ای که در اینجا مورد توجه است اینست که اگر ERP خریدیم و بخشی از سازمان تحت پوشش ERP قرار نگرفت باید یکی از راه های بالا را برای آن بخش انتخاب کنیم.
حالت اول که کاملاً شفاف است، یعنی با ساختن فرم های کاغذی اطلاعات را رد و بدل کنیم.

حالت دوم نیز که جزء علاقه مندی های برنامه نویسان است و فقط باید چگونگی ارتباط برنامه های خود با ERP را بدانند که در این صورت مشکلی برای آن ها پیش نخواهد آمد.
حالت سوم کمی پیچیده است، چون بر می گردد به یک سوال: "مگه میشه هم ERP خرید هم BPMS ؟"

پاسخ مثبت است. چون ما زمان و فرصت کافی برای پیاده سازی فرم ها و فرایندها در BPM نداریم و از طرفی هم ERP جوابگوی همه نیازهای ما نیست. برای رفع خلاء و اجتناب از فرم های کاغذی یا باید کدنویسی کنیم یا از BPM استفاده کنیم. اگر برنامه نویس ماهر داریم کد نویسی می کنیم اگر نداریم یا وقت کافی برای تولید فریم ورک و غیره نداشتیم از BPM استفاده می کنیم. (در واقع در این مورد BPMS جایگزینی برای کدنویسی در نظر گرفته شده است)

[av_button label='برای دیدن نرم افزار BPMS فراگستر کلیک کنید' link='manually,http://www.faragostar.net/bpms/' link_target='' size='medium' position='center' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff']

 

The post مزایای BPM نسبت به ERP appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

قبل از شروع پروژه BPMS چه اقداماتی باید انجام دهید؟

$
0
0
قبل از شروع پروژه BPMS چه اقداماتی باید انجام داد

شروع یک پروژه مدیریت فرایندهای کسب‌ وکار (BPM) و انتخاب یک  نرم افزار BPMS مناسب، نیاز به یک سری پیش نیازها و مهارتها دارد؛ بخصوص اگر سازمان شما برای نخستین بار است که برای انجام چنین کاری گام برداشته است.

برخی از مهارت ها برای شروع پروژه BPMS به شرح زیر است:

تعیین محدوده فرایند

ابتدا باید ببینید که فرایندهای موردنظر سازمان شما به چه حوزه‌ای مرتبط است و بدانید که حاصل آن چیست، این به شما چرایی وجود فرایند را نشان می‌دهد و همچنین باعث می‌شود که فرآیندهای حیاتی سازمان را بهتر شناسایی کنید.

درک فرایند

باید متوجه شوید که فرایند کنونی چه کار می‌کند چرا که راه‌های زیادی برای این کار وجود دارد. (برای مثال استفاده از فلوچارت و غیره)

درک فرایندها باعث شناسایی بهتر نقش افراد و مسئولیت‌هایی که آن‌ها در طی فرآیند بر عهده‌دارند، می‌شود و به شما کمک می‌کند که افراد مناسبی را برای وظایف پیدا کنید. به همین دلیل، مهم است که افراد از قسمت‌های مختلف که در مدل‌سازی فرایند مشارکت داشته‌اند برای ایفای نقش‌های فرایند انتخاب شوند؛ چون آن‌ها وظایفی را انجام می‌دهند که بقیه افراد از آن اطلاعی ندارند و نمی‌توانند آن‌ها را در فرایند، مدلسازی کنند.

شناسایی افراد درگیر در فرایند

در این گام باید ذینفعان را بشناسید و اینکه طراحی فرایند چقدر پیچیده خواهد بود را به طور کامل درک کنید چرا که قانون کلی این است اگر واحد بیشتری وجود دارد، پس فرایند هم پیچیده‌تر خواهد شد. هرچقدر شما در سازمانتان بخش‌های وظیفه‌ای (اصلی) داشته باشید، فرایند شما پیچیده‌تر خواهد بود. هدف بهینه‌سازی فرایند، رهایی از بخش‌های وظیفه‌ای (اصلی) و بلااستفاده است.

شناسایی نیازهای مشتری

حالا شما شروع به پرسیدن راجع به نیازهایی که باید به آن‌ها پاسخ داده شود می‌کنید که نیاز مشتری‌ها چیست و چگونه آن‌ها را با حداقل تعامل با مشتری می‌توانید فراهم کنید. در این میان نیز فرایندی که به‌طور مستقیم نمی‌تواند نیاز مشتری را رفع کند، باید رها کنید. از سویی اطلاعات رد وبدل شده بین افراد، به شما این امکان را می‌دهد تا به جابه‌جایی‌های درون سازمانی سمت‌وسو دهید و آن‌ها را به حداقل برسانید چرا که استفاده از سیستم‌های BPM به شما کمک می‌کند تا اطلاعاتی که باید منتقل شوند را تشخیص دهید.

شناسایی محدوده یکپارچگی

اغلب فرایندهای کسب‌وکار با سیستم‌های دیگر یکپارچه می‌شوند و بعضی‌اوقات این یکپارچگی باعث پیچیدگی بیشتر در فرایند و مسیریابی می‌شود به همین دلیل نیز باید ببینید شما به دنبال چه سطحی از یکپارچگی هستید تا بتوانید خروجی موردنظر مشتری را به سهولت تأمین کنید.

شناسایی قوانین کسب و کار موجود در فرایند

اگر قرار است از موتور قوانین به عنوان بخشی از ابزار BPM استفاده کنید این به شما کمک می‌کند تا بدانید قوانین باید در فرایند قرار بگیرند یا به‌عنوان جزئی جدا از آن باشد به موجب همین موضوع نیز باید به جواب برخی از پرسش ها از جمله اینکه "چه قوانین کسب‌وکاری در فرایند وجود دارد؟"، "معمولاً چه مدت طول می‌کشد تا این قوانین تغییر کند" و "مهم‌تر از همه آیا هنوز به کار می‌آیند؟" رسید.

شناسایی نیازمندیهای گزارشات کاربران

اطلاعات و مسیریابی فرایند شما، دقیقا بستگی به گزارش‌های موردنیاز شما دارد. اگر کاربر به گزارش‌های واحد کسب‌وکار نیاز داشته باشد باید فیلدهای موردنظر را به فرایند اضافه کنید چرا که بسیار مهم است که شاخص با خروجی موفقیت‌آمیز مشتری مطابقت داشته باشد وگرنه اطلاعاتی که موردنظر است را به دست نخواهید آورد.

انعطاف در زمانبندی آماده‌سازی سیستم

ممکن است که افراد از شما راجع به زمان آماده‌سازی سیستم بپرسند که چه زمانی این سیستم آماده می‌شود. دقت نمایید که زمان آن را باز و منعطف بگذارید، مگر اینکه تیم تجزیه‌وتحلیل شما همه‌چیز را بررسی کرده باشد. زمان تخمینی ندهید، محدودیت‌های سازمان را دربیاورید و ببیند چطور می‌شود با آن‌ها کنار آمد.

تعیین افراد مناسب در پروژه

یکی از اقدامات مهم قبل از شروع پروژه BPMS پیدا کردن افراد مناسب است چرا که اگر یک نفر نیازمندی‌ها را شناسایی می‌کند و فرد دیگری تست آن‌ها را انجام می‌دهد ممکن است مشکلاتی را به دنبال داشته باشد. شما باید مطمئن بشوید که ذینفعانی که در لیست شما هستند درست انتخاب‌شده‌اند و به‌اندازه کافی در طول زمان پیاده‌سازی با آن‌ها بحث کرده‌اید. این خیلی مهم است که شما مطمئن باشید که مدیران ارشد، فرایند و بهبودهای آن را تأیید کرده و حمایت کامل خودشان را نشان داده باشند.

  منبع: Twelve important questions when starting BPM projects  

The post قبل از شروع پروژه BPMS چه اقداماتی باید انجام دهید؟ appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

تفاوت راهکار BPMS با نرم افزارهای MIS چیست؟

$
0
0
تفاوت راهکار BPMS با نرمافزارهای MIS
[caption id="attachment_31997" align="aligncenter" width="468"]تفاوت راهکار BPMS با نرمافزارهای MIS چیست؟ تفاوت راهکار BPMS با نرمافزارهای MIS چیست؟[/caption]

بسیاری از افراد با توسعه نرم افزارهای MIS همچون حسابداری، منابع انسانی و .. آشنا هستند و اکنون با راهکار جدیدی به نام BPMS آشنا شده اند و برایشان این سوال مطرح می شود که چه تفاوتی بین MIS و BPMS وجود دارد؛ در این مقاله سعی شده است بصورت کاربردی تفاوت های این دو راهکار و نقاط قوت و ضعف هریک را شرح دهیم.

شاید در ابتدای کار بهتر باشد مروری مختصر بر امکانات BPMS فراگستر داشته باشیم.

BPMS فراگستر از شش مرحله مجزای زیر تشکیل شده است:

  1. مدل فرایند
  2. مدل داده
  3. تعریف فرم ها
  4. قوانین تجاری
  5. ایفاکنندگان
  6. انتشار فرایند

در توسعه نرم افزارهای MIS برای هر مرحله، از نرم افزاری جداگانه استفاده می شود ولی در BPMS تمام مراحل ذکرشده توسط یک نرم افزار انجام می پذیرد و هدف از تکمیل هر یک از مراحل، اجرایی نمودن فرایندها می باشد؛ نه ساخت فرم و یا نرم افزار MIS.

در BPMS یکسری استاندارد برای طراحی فرم و مدل فرایند جهت یکپارچه بودن فرایندها وجود دارد که آنرا با توسعه نرم افزارهای MIS و فرم ساز متمایز می سازد، در ادامه با شرح هریک از مراحل فوق، به تفاوت های این دو سیستم اشاره می کنیم.

مدل فرایند

گردش کاری که در BPMS وجود دارد شبیه ارسال فرم الکترونیکی در قالب ایمیل می باشد، بدین صورت که فرد متقاضی اطلاعات لازم را در فرم الکترونیکی پر می کند و سپس فرم را ارسال می نماید، BPMS بر اساس قوانینی که طراح برایش مشخص نموده است، فرم را به شخص مربوطه ارجاع می دهد، حال اگر متقاضی اطلاعات را ناقص وارد کرده بود، تنها در صورتی می تواند اطلاعات را تکمیل کند که تایید کننده کار را به متقاضی عودت دهد. در نرم افزارهای MIS بدین گونه می باشد که فرد تا زمانی که اطلاعات از سمت مدیر تایید نشده باشد، می تواند وارد سیستم شده و اطلاعات فرم را تکمیل نماید.

مدل داده

در BPMS هر فرایند دارای الگوی (Schema) مختص به خودش می باشد و علاوه بر این که می توان برای هر فرایند جداول مختص به آن فرایند را ساخت، می توان از جداول دیگر فرایندها و حتی از جداول دیگر پایگاه داده ها در BPMS استفاده نمود.

در BPMS برخلاف توسعه نرم افزارهای MIS که بنابر تخصص و ترجیحات برنامه نویسان یکی از ابزارهای کار با پایگاه داده انتخاب می شود، یک شیوه واکشی اطلاعات وجود دارد و هر توسعه دهنده ای می تواند با فراگیری آن روش، از نحوه کار فرایند مطلع شود.

تعریف فرم ها

در محیط های برنامه نویسی و طراحی وب شاهد انواع مختلف قالب و کنترل ها می باشیم، در BPMS کنترل های پایه وجود دارد و در صورتی که بخواهیم از کنترل های به اصطلاح Rich استفاده نماییم نیاز به دانش نسبی طراحی وب داریم تا بتوانیم از کنترل های سفارشی سازی شده ای که فراگستر در اختیارمان می گذارد و کنترل های موجود در اینترنت استفاده نماییم.

قوانین تجاری

در مرحله ایجاد قوانین تجاری، نرم افزار BPMS فراگستر دارای دو امکان بسیار قدرتمند به نام Workflow و decision tree software می باشد؛ که هر کدام به تنهایی امکاناتی مشابه نرم افزارهای مستقل دارند، در این قسمت می توان به این نکته مهم اشاره کرد که BPMS فراگستر نرم افزاری فراتر از یک Workflow می باشد.

ایفاکنندگان

یکی از نقاط برجسته BPMS فراگستر، نحوه تخصیص Task ها به افراد و نقش های مختلف می باشد که این گام در توسعه نرم افزار MIS دارای پیچیدگی های مختص به خود است.

[caption id="attachment_31992" align="aligncenter" width="734"]تفاوت راهکار BPMS با نرم افزارهای MIS چیست یکی از نقاط برجسته BPMS فراگستر، نحوه تخصیص Task ها به افراد و نقش های مختلف است[/caption]

انتشار فرایند

انتشار فرایند در BPMS شبیه به Publish نمودن وب سایت و نرم افزارهای دسکتاپ می باشد با این تفاوت که در BPMS در هنگام انتشار فرایند با نگارشی متفاوت، وقفه ای در اجرای فرایندهای قدیمی با نگارشهای قدیمی تر ایجاد نمی شود.

بعنوان جمعبندی مطلب بالا میتوان گفت، BPMS به هیچ عنوان جایگزین نرم افزارهای MIS نمی باشد و همچنین سیستم های یکپارچه ای که گاهی تحت عنوان ERP نامیده می شوند قوی تر از BPMS نیستند؛ بلکه این دو سیستم ماهیتی متفاوت از هم دارند و در پروژه های در ابعاد بزرگ از هر دو سیستم در کنار هم استفاده می شود.

شرکت فراگستر علاوه بر عرضه سیستم هایMIS نظیر مجموعه سیستم های مالی و منابع انسانی، سیستم قدرتمند BPMS خود را با اتوماسیون اداری یکپارچه ساخته است تا هر دو سیستم در کنار هم بتوانند بالاترین کارایی را برای سازمان ها به ارمغان آورند؛ هر چند در انتها لازم بذکر است که هیچ یک از این سیستم ها به هم وابسته نیستند و بنابر شرایط می توان از هر یک از سیستم ها در کنار سیستم های موجود در سازمان خویش استفاده نمایید.

The post تفاوت راهکار BPMS با نرم افزارهای MIS چیست؟ appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

معرفی کتاب جدید فراگستر در زمینه مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPM)

$
0
0
تبلیغ کتاب دوم BPMN

 

شرکت فراگستر بعنوان پیشرو در اجرای پروژه‌های BPMS در کشور، از آنجا که یکی از رسالتهای خود را ارائه مشاوره های تخصصی به شرکتها و سازمانها در زمینه مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPM) میداند، سال گذشته کتابی تحت عنوان «زبان مدلسازی فرآیندها - BPMN» با ترجمه و تالیف آقای مهندس هادی شریفی منتشر و به بازار ارائه کرد.

با توجه به کمبود منابع فارسی در این زمینه، خوشبختانه این کتاب از استقبال بسیار خوبی برخوردار شد تا جایی که مولف را بر آن داشت تا کتاب دوم خود را در تکمیل مباحث کتاب قبلی با عنوان «پیاده سازی فرآیندهای کسب و کار (راهنمای عملی از استراتژی تا اجرا) » به چاپ برساند. هدف از چاپ این کتاب این است که مجموعه ای ارائه شود که با استفاده از یک مدل عملی و قابل درک، قدمهای لازم جهت اجرای فرآیندهای کسب و کار را به شما نشان دهد.

کتاب «پیاده سازی فرآیندهای کسب و کار (راهنمای عملی از استراتژی تا اجرا)» بعنوان دومین کتاب ترجمه شده از سوی شرکت فراگستر، مراحل چاپ خود را سپری میکند که امید است با یاری خدا و همت متخصصان این حوزه، مجموعه ای مفید و در دسترس برای تمامی علاقمندان به این موضوعات فراهم آید. این کتاب متشکل از فصلهایی در رابطه با موضوعات خاص میباشد. شما میتوانید تمام آن را بخوانید یا از آن به عنوان یک مرجع استفاده کنید. انشالله در پستهای آتی در مورد محتوای این کتاب توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم کرد.

فراموش نکنید که BPM تفاوت چشمگیری در کسب و کار ایجاد میکند. BPM میتواند فرصت بزرگی برای شما و کسب و کارتان باشد. ما آرزوی یک سفر خوبی را در راه BPM برای شما داریم. ما با شمائیم و با این مجموعه کتابها در کنارتان هستیم.

book2-BPMN

[av_notification title='' color='green' border='dashed' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']

اگر تاکنون موفق به تهیه کتاب اول این مجموعه یعنی «زبان مدلسازی فرآیندها – BPMN» نشده اید، پیشنهاد میکنیم که این کتاب را حتما (از اینجا) تهیه و مطالعه کنید چرا که این کتاب میتواند پایه و شروعی برای کتاب دوم یعنی «پیاده سازی فرایندهای کسب و کار» باشد.

[/av_notification]

مثل همیشه دریافت هرگونه انتقاد، نظر و یا پیشنهاد از سوی خوانندگان محترم برای ما جای بسی سعادت و خرسندی خواهد بود.

درضمن اگر عضو کانال تلگرام فراگستر شوید، جزو اولین نفراتی میشوید که از انتشار این کتاب ارزشمند آگاه شده و میتوانید از تخفیفات ویژه آن بهره مند شوید.

 

The post معرفی کتاب جدید فراگستر در زمینه مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPM) appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

تاثیر مدیریت فرایندهای کسب و کار بر رضایت مشتریان سازمان

$
0
0
BPM

تمام شرکت ها می خواهند مزیت رقابتی بیشتر از رقبای خود داشته باشند تا بتوانند سهم بازار بیشتری نسبت به آن ها داشته باشند.کشف نیازهای مشتریان و برآورده ساختن آنها قبل از رقبا شرط اصلی موفقیت شرکت هاست. لذا سازمانها به دنبال دستیابی به تمایز از طریق دستیابی به مزیت های خاص هستند. یکی از روشهای متداول تحقق این هدف، مدیریت فرایندهای کسب و کار است.

مقدمه

از ویژگی های بازارهای امروزی، تغییرات سریع و مداوم در نیازها و خواسته های مشتریان است. سازمانی شانس بقا دارد که سازوکارهای لازم را برای آگاهی سریع از این تغییرات داشته باشد. سازمانها به مرور به این نتیجه رسیده اند که رویکرد وظیفه ای در کسب و کار، انعطاف و پویایی را از بین می برد. رویکردی که در مقابل این رویکرد قرار گرفته است، رویکرد فرایندی است. در واقع طراحی فرایندهای درست براساس بهینه کردن اهداف سازمان، ارزش بازاری سازمان را افزایش داده و باعث رضایت مشتری خواهد شد. رضایت مشتری از طریق عملکردهای مناسب در فرایندها ایجاد می شود. لذا می توان گفت که نگرانی در مورد فرایندها، نگرانی در مورد کسب و کار است. امروزه اهمیت مشتریان به قدری است که باید فرایندهایی مورد توجه و مدیریت قرار گیرند که تاثیر مستقیم بر هزینه و ارزش مشتری داشته باشند. محیط متغیر پیرامون سازمانها باعث توجه هرچه بیشتر آنها به بهبود فرایندهای کسب و کار سازمانی و بهبود عملکرد شده است.

مدیریت فرایندهای کسب و کار

مدیریت فرایندهای کسب و کار، یک رویکرد ساختاریافته و شامل موارد زیر است:

  • سازماندهی کسب و کار از طریق فرایندها و تمرکز بر رضایت مشتری
  • شفاف سازی و مستند سازی فرایندها
  • نظارت و بررسی عملکرد فرایندها
  • تشخیص فرصت ها برای بهبود و استقرار آنها در فرایندها

موضوع اصلی در مدیریت فرایندهای کسب و کار یک سازمان، حذف  فعالیت های بدون ارزش افزوده و افزایش کارایی سازمان و رضایت هرچه بیشتر مشتریان است.

مزایای پیاده سازی یک BPM موفق شامل بهبود خدمت رسانی به مشتری،افزایش بهره وری،کاهش خطا و ضایعات، رقابت بهتر، انعطاف پذیری و کاهش هزینه است. از موانع پیاده سازی BPM  نیز می توان به مقاومت کارکنان در برابر تغییر،منابع ناکافی،ارتباطات ناموفق،انتظارات غیرواقعی و مشکلات مربوط به فناوری اطلاعات اشاره کرد.

مدیریت فرایند کسب و کار مشتری

امروزه مشتری، رکن اصلی هرفعالیت بازاری محسوب می شود. امروزه سازمانها باید توانایی واکنش سریع به خواسته های مشتریان و نیروهای رقابتی را داشته باشند.برای ایجاد سرعت واکنش و انعطاف پذیری،سازمانها بایستی با تکنولوژی های BPM انطباق یابند.

مدیریت فرایندهای کسب و کار،نیاز به مدیریت فرایندهایی دارد که از ارتباط اولیه با مشتری شروع  شده و تا انجام  تقاضاهای وی پیش می روند. در مدیریت فرایند کسب و کار،مفهوم فرایند به شکل مفهومی جدا وجود ندارد و با داشتن درک درستی از نیازهای مشتری در ارتباط است. از طرفی دلیل اصلی فعالیت هر کسب و کار،ایجاد سود است و این هدف تنها از طریق داشتن رضایت مشتریان حاصل می شود.

ارتباط فرایندهای کسب و کار، باعث ایجاد محصولات و خدمات جدید و تحویل آنها به مشتری می شود که اینها خود باعث ایجاد درآمد و اطلاعات برای سازمان می گردد

با بررسی ادبیات موضوع، هشت بعد برای مدیریت فرایند کسب و کار شناسایی گردید که شامل سنجش فرایند، بهبود فرایند،خودکارسازی فرایندها،استانداردسازی فرایندها،مدیریت کیفیت جامع، مدیریت تغییر پذیری فرایندها،مدیریت مشتری و شناسایی نیازهای او و تغییر فرایندها به منظور برآوردن نیازهای مشتریان  می باشد.

نتیجه گیری

طبق نتایج به دست آمده از بکارگیری راهکارهای BPM در شرکتهای مطرح کشور میتوان گفت:
  • سنجش فرایندها از طریق کنترل زمان انجام فرایندها، برای اطمینان از اینکه محصول به موقع در اختیار مشتری قرار بگیرد،باعث رضایت مشتری خواهد شد.
  • بهبود فرایندها، نوآوری و خودکارسازی آنها نیز باعث بهبود عملکرد خدمت رسانی به مشتری می شوند و رضایت مشتری را افزایش می دهند.
  • استاندارد سازی فرایندها نیز افزایش اعتماد و رضایت مشتری را به همراه خواهد داشت.
  • نوآوری و مشتری مداری نیز با هم ارتباط تنگاتنگی دارند. نوآوری همچنین بر تغییر دادن فرایندها موثر است.
  • مدیریت کیفیت جامع نیز هم بر نوآوری و مشتری مداری موثر است و هم باعث استانداردسازی فرایندها می شود. مدیریت درست تغییرپذیری فرایندها،باعث افزایش کیفیت کالاها و خدمات ارائه شده به مشتریان می شود.
 

The post تاثیر مدیریت فرایندهای کسب و کار بر رضایت مشتریان سازمان appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS


آشنایی با روش های تحلیل فرآیند

$
0
0
آشنایی با روش های تحلیل فرآیند

اگر خاطرتان باشد در جلسه قبل درباره مفاهیم فرآیندها و انواع سطوح دسته بندی آنها و اهمیت آنها توضیح دادیم. حال در ادامه مباحث قبلی، در این جلسه میخواهیم شما را با روش تحلیل فرآیندها برای پیاده سازی آنها در یک سیستم BPMS آشنا کنیم.

مراحل تحلیل یک فرآیند

برای شروع باید بدانید که با استفاده از استاندارد APQC و با تعریف سطوح فرایند می‌توان اولین قدم تحلیل فرآیند که شناسایی فرایندها می‌باشد را انجام داد. بنابراین یک سازمان می‌تواند با توجه به اهداف آن سازمان سیاست‌های اجرایی خود را تدوین کرده و با توجه به آن زنجیره ارزش سازمان خود و شناسایی فرآیندهای طبقاتی را انجام دهد. سپس به تحلیل هرکدام از حلقه‌های زنجیره و نقاط ارتباطی با یکدیگر بپردازد و گروه‌های فرآیندی را شناسایی کند. با توجه به گروه‌های فرایندی دسته‌های فرآیندی مختلف سازمانی (فرآیندهای اداری، بازرگانی و ...) را شناسایی کرده و نقاط تاثیر آن‌ها بر زنجیره ارزش را بدست آورد. با توجه به این تحلیل در گام بعدی می‌توان روش‌های اجرایی را فرایندهای مختلف تدوین نماید. در انتها در آخرین سطح فرآیندی که شامل سطح وظیفه است، جزئی ترین فعالیت‌ها و ایستگاه‌های کاری را به همراه تمامی دستورالعمل‌های اجرایی در مدل فرآیندی تاثیر دهد و فرایندها را تحلیل نماید. به این شناخت، شناخت بالا به پایین می‌گویند و با استفاده از این شناخت می‌توان نقاط ارتباط فرآیندها را به خوبی مشخص نمود.

آن چیزی که ما در سیستم BPMS با آن سر و کار داریم، تحلیل فرایندها در سطح پنجم با تمامی قوانین تجاری می‌باشد. بنابراین با انجام معماری فرآیندهای سازمانی مطابق با چارچوب APQC نام فرآیندهای سازمانی استخراج می‌شوند که به عنوان اولین قدم در تحلیل فرآیندها می‌باشد. به عنوان مثال برای دسته فرآیندهای اداری فرآیندهای مرخصی، ماموریت، اضافه‌کاری و ... شناسایی می‌شوند. حال ما با تعدادی اسم سرو کار داریم و در گام بعد به تحلیل این موضوع می‌پردازیم که به عنوان مثال فرآیند مرخصی چگونه انجام می‌شود، آیا انجام می‌شود و یا قرار است چگونه انجام شود، می‌پردازیم.

روش‌های مختلفی برای تحلیل مدل‌های فرآیندی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • مصاحبه با یکی از افراد کلیدی سازمان
  • مصاحبه با افراد درگیر در اجرای فرآیند و یا مصاحبه با ذینفعان فرآیند
  • مشاهده میدانی
  • تحلیل فرم‌ها و تهیه ماتریس گردش فرم‌ها و ماتریس مسئولیت‌ها
  • برگزاری جلسات مابین مدیران فرآیند و طوفان مغزی
  • استفاده از استانداردهای فرآیندی

روش پایین به بالا در تحلیل فرآیندها

روش دیگر تحلیل فرآیندها که به روش پایین به بالا مشهور است، وضعیت موجود را برای فرآیندهای سازمانی تحلیل می‌کنیم. این روش برای سازمان‌هایی مفید می‌باشد که وضعیت ساختار یافته‌ای از لحاظ معماری سازمانی ندارند و می‌خواهند تحلیلی از وضعیت موجود را انجام دهند و سپس به سمت بهبود آن حرکت کنند. در این نوع تحلیل ابتدا چند فرآیند جزء شناسایی می‌شود و تحلیل مدل فرآیندی انجام می‌پذیرد. به همین شکل مجموعه‌ای از مستندات فرآیندی شکل می‌گیرند و سپس ارتباطات بین فرایندها و شناسایی فرآیندهای بالادستی انجام می‌پذیرد.

هرکدام از روش‌های فوق می‌توانند به عنوان روش‌های کلیدی در تحلیل فرآیند به حساب بیایند، اما به کار بستن روش‌های فوق با ترتیبی که ارایه می‌شود می‌تواند به تحلیل بهتر فرآیند کمک کند. دقت شود که در این گام سعی بر این داریم که با تحلیل فرآیند به مجموعه‌ای از جملات و عبارات دست پیدا کنیم که نحوه اجرای فرآیند را به طور کامل تشریح نماید.

برای شروع تحلیل فرآیند می‌توان کار را با مصاحبه با یکی از افراد کلیدی سازمان که به فرآیند احاطه کامل دارد آغاز نمود. با مصاحبه با این فرد می‌توان نحوه کلی اجرای فرآیند، افراد درگیر در اجرای فرآیند و نام فرم‌های مربوطه را اخذ نمود. در هنگام مصاحبه سوالاتی طرح شود که شامل شناسایی نقاط آغازین و پایانی فرآیند و ۵W باشد. به عبارت دیگر سوالاتی طرح شوند که مشخص نمایند فرآیند در چه نقطه‌ای آغاز می‌شود و در چه نقطه‌ای خاتمه پیدا می‌کند. همچنین مشخص شود که چه کسی چه کاری را در چه زمانی و به چه نحوی و با استفاده از چه ابزارهایی انجام می‌دهد. این مصاحبه می‌تواند ما را در شکل‌گیری زنجیره کلی فرآیند و شناسایی حلقه‌های گم‌شده آن راهنمایی کند.

در فاز بعد، مصاحبه با هرکدام از افراد درگیر در اجرای فرآیند و یا به عبارت دیگر ذینفعان فرآیند انجام می‌شود. نحوه اولویت‌بندی مصاحبه‌ها هم الزامی نمی‌باشد، اما بهتر آن است که مصاحبه را با فردی آغاز کنیم که اولین کار را در طول اجرای فرآیند انجام می‌دهد. خروجی این فاز از مصاحبه می‌تواند حلقه‌های زنجیره فرآیند را تکمیل نماید و به شناسایی قوانین اجرایی در فرآیند کمک نماید.

مشاهده میدانی از محیط انجام کار هم می‌تواند به درک بهتر چگونگی انجام کار مخصوصا در محیط‌های تولیدی کمک کند. مشاهده گردش فرم‌ها در یک فرآیند می‌تواند کمک اساسی را در درک بهتر نحوه گردش فرآیند، نوع اطلاعات و گردش آن‌ها را در اختیار تحلیل‌گر فرآیند بگذارد. تهیه ماتریس CRUD و RASCI هم به درک پیش‌نیازها و تقدم و تاخرها و مسئولین انجام کار کمک می‌کند.

در گام‌های انتهایی تحلیل فرآیند هم الگوبرداری آن از استانداردها و سازمان‌های مختلف می‌تواند در تحلیل فرآیند، یک تحلیلگر را راهنمایی کند.

معمولا در تحلیل فرآیندها پس از تهیه پیش‌نویس سناریوی فرآیند، تحلیلگران جلساتی را مابین مدیران ذینفع فرآیند برگزار می‌کنند و نکات اختلافی و جدیدی را که می‌بایست در تحلیل فرآیند مد نظر قرار گیرند، گوشزد می‌نمایند. در این جلسات با توجه به فنی بودن مدیران اجرایی فرآیند، نکات به تحلیلگران انتقال داده می‌شوند تا درفت نهایی تحلیل بدست آید.

از اینکه مطالب این جلسه کمی طولانی بود شرمنده‌ایم، ولی مطمئن هستیم ارزش نوشتن و خواندن آن را دارد. در جلسه بعد با نحوه نگارش سناریوی یک فرآیند آشنا خواهیم شد.

همچنین در صورتی که علاقه مند به دریافت این آموزش ها از طریق گوشی موبایل خود هستید میتوانید از طریق کانال تلگرام آکادمی BPM  این آموزش ها را دنبال کنید.

[av_one_full first]

[av_button label='دریافت آموزش ها از کانال تلگرام آکادمی BPM' link='manually,https://telegram.me/bpmacademy' link_target='_blank' size='medium' position='center' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff']

[/av_one_full]

با ما همراه باشید....

The post آشنایی با روش های تحلیل فرآیند appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

نحوه نگارش سناریوی یک فرآیند

$
0
0
نحوه نگارش سناریوی یک فرآیند

در جلسه قبل بررسی کردیم که روش های تحلیل یک فرآیند چیست. حال که آموختیم چگونه فرآیند را تحلیل کنیم و داده های مورد نیاز خود را از آن استخراج کنیم، نوبت به نوشتن سناریو فرآیند است که در این جلسه به آن میپردازیم.

سناریوی یک فرآیند چیست؟

پس از اینکه اطلاعات مربوط به فرآیندها به روش هایی که در جلسه قبل توضیح داده شد، بدست آمد، کار تدوین سناریوی فرآیند (مستند فرآیند) آغاز می‌شود. در این فاز هدف تدوین مستندی است که ابتدا و انتهای فرآیند را نشان دهد و نحوه انجام کارها به همراه قوانین کسب‌وکار تدوین گردد. اولین قدم تشریح فرآیند در قالب جملات می‌باشد. پس ما در چندین صفحه، نحوه انجام فرآیند را تشریح می‌کنیم. در قدم بعدی تشکیل جدول ایستگاه‌های کاری فرآیند می‌تواند در مدلسازی فرآیند نقش اساسی را ایفا کند. جدول زیر شامل ۲ ستون می‌باشد که ستون اول شماره ایستگاه کاری و ستون دوم شرح ایستگاه کاری را نشان می‌دهد. یک ایستگاه کاری جزء‌ترین کاری است که یک نفر خاص در یک زمان منحصر بفرد انجام می‌دهد. به عنوان مثال برای یک فرآیند مرخصی جدول ایستگاه‌های کاری در جدول ۱ نشان داده شده است.

 جدول ایستگاه‌های کاری فرآیند مرخصی
شماره ایستگاه کاری شرح ایستگاه کاری
۱ ثبت درخواست مرخصی توسط درخواست‌کننده
۲ بررسی و تایید درخواست توسط مدیر درخواست‌کننده
۳ دریافت گزارش رد درخواست مرخصی توسط درخواست‌کننده
۴ بررسی و تایید درخواست توسط مسئول اداری
۵ ثبت درخواست توسط سیستم کارکرد
۶ دریافت گزارش ثبت درخواست مرخصی توسط درخواست‌کننده

جدول ایستگاه های کاری چه کاربردی در مدلسازی فرآیندها دارد؟

جدول ایستگاه‌های کاری می‌تواند کمک شایانی در فاز مدلسازی فرآیند نماید. همانطورکه در جدول بالا نشان داده شده است، تدوین این جدول بدین گونه است که از شروع فرآیند ایستگاه‌های کاری را شناسایی می‌کنیم و به ازای هر ایستگاه کاری شرح انجام کار را به همراه انجام‌دهنده کار یادداشت می‌کنیم. انجام دهنده کار می‌تواند شخص، واحد، اداره، نقش، مهارت، زیرفرآیند و یا سیستم خاصی باشد.

پس از تدوین جدول ایستگاه‌های کاری برای تکمیل مستند فرآیند می‌توان ماتریس RASCI را برای فرآیند شکل داد. این ماتریس گسترش‌یافته جدول ایستگاه‌های کاری می‌باشد. در سطرهای ماتریس ایستگاه‌های کاری را مشخص می‌کنیم و ستون‌های ماتریس شامل افراد درگیر در فرآیند می‌باشد. مقادیر سلول‌های ماتریس هم شامل R (مسوول انجام کار)، A (بالادستی و رییس انجام‌دهنده کار)، S (دریافت‌کننده کار از)، C (مشاور انجام‌دهنده کار) و I (ارسال کار به) می‌شود. ماتریس RASCI مثال فرآیند مرخصی به شرح جدول زیر می‌باشد.

جدول ماتریس RASCI فرآیند مرخصی
  درخواست‌کننده مدیر واحد مدیرکل مسوول اداری مدیر اداری سیستم کارکرد مدیر IT
ثبت درخواست مرخصی R A,I - - - - -
بررسی و تایید درخواست S,I R A I - - -
دریافت گزارش رد درخواست مرخصی R A,S - - - - -
بررسی و تایید درخواست I S - R A I -
ثبت درخواست در سیستم I - - S - R A
دریافت گزارش ثبت درخواست R A - - - S -

با استفاده از این ماتریس علاوه بر شرح و انجام‌دهنده کار، مسئول ایستگاه کاری به همراه نقاط ورود و خروج ایستگاه کاری هم مشخص می‌شود و می‌تواند به کامل‌بودن طرح سناریوی فرآیند کمک کند.

ماتریس CRUD در طراحی فرم ها چگونه عمل میکند؟

ماتریس دیگری که می‌تواند به تکمیل سناریوی فرآیند کمک کند، تهیه ماتریس گردش فرم‌ها و یا ماتریس CRUD می‌باشد. این ماتریس در طراحی فرم‌ها در BPMS می‌تواند به تسهیل انجام کار کمک کند و از طرفی هم مستند فرآیند را به عنوان یک سند فرآیندی کامل کند. سطرهای این جدول شامل ایستگاه‌های کاری می‌باشد و ستون‌های ماتریس نام فرم‌های فرآیند می‌باشد. در مقادیر سلول‌های این ماتریس هم مقادیر C، R، U و Dجای می‌گیرند. وقتی یک فرمی ایجاد می‌شود در آن ایستگاه از گزینه C، وقتی خوانده می‌شود از گزینه R، وقتی فرم بروز می‌شود و اطلاعات جدیدی در ان ثبت می‌شود از گزینه U و وقتی فرم باطل و یا بایگانی می‌شود از گزینه D استفاده می‌کنیم. به عنوان مثال فرض کنید در مثال فرآیند مرخصی یک فرم دستی با عنوان فرم درخواست مرخصی وجود داشته باشد. ماتریس CRUD این فرآیند به شرح جدول ۳ می‌باشد.

جدول ماتریس CRUD فرآیند مرخصی
  فرم درخواست مرخصی
ثبت درخواست مرخصی C,U
بررسی و تایید درخواست R,U
دریافت گزارش رد درخواست مرخصی R,D
بررسی و تایید درخواست R,U
ثبت درخواست در سیستم R
دریافت گزارش ثبت درخواست R,D
 

در گام آخر از طراحی سناریوی فرآیند تشکیل جدول قوانین کسب‌وکار برای فرآیند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا قوانین به شکل ساختاریافته‌ای وارد BPMS شوند و در رهگیری این قوانین در آینده تسهیل ایجاد شود. جدول قوانین کسب‌وکار شامل ستون‌های شماره ایستگاه کاری، نام فرم، شماره قانون و شرح قانون می‌باشد. برای مثال چند نمونه قانون برای فرآیند مرخصی در جدول ۴ ایجاد شده است.

جدول قوانین کسب‌وکار فرآیند مرخصی
شماره ایستگاه کاری ایستگاه کاری نام فرم شماره قانون شرح قانون
۱ ثبت درخواست مرخصی فرم درخواست مرخصی ۱ امکان ثبت ساعت مرخصی برای مرخصی ساعتی و تاریخ پایان مرخصی برای مرخصی روزانه باشد.
۱ ثبت درخواست مرخصی فرم درخواست مرخصی ۲ ساعت رفت نباید بیشتر از ساعت برگشت باشد.
۱ ثبت درخواست مرخصی فرم درخواست مرخصی ۳ تاریخ رفت نباید کمتر از تاریخ امروز باشد.
۱ ثبت درخواست مرخصی فرم درخواست مرخصی ۴ تاریخ برگشت نباید کمتر از تاریخ رفت باشد.
۲ بررسی و تایید درخواست فرم درخواست مرخصی ۵ ۱ روز مهلت انجام کار باشد.
۲ بررسی و تایید درخواست فرم درخواست مرخصی ۶ در صورت عدم تایید درخواست و یا اصلاح آن، فیلد توضیحات تایید اجباری شود.
۳ دریافت گزارش رد درخواست مرخصی فرم درخواست مرخصی ۷ تمامی فیلدها Read only باشد.
۴ بررسی و تایید درخواست فرم درخواست مرخصی - -
۵ ثبت درخواست در سیستم فرم درخواست مرخصی - -
۶ دریافت گزارش ثبت درخواست فرم درخواست مرخصی ۸ تمامی فیلدها Read only باشد.
 

نگارش سناریوی فرایند می‌تواند یک مستند کامل و جامع به عنوان اسناد سازمانی باشد. این مستند به عنوان خوراک سیستم BPMS می‌باشد و در پیاده‌سازی سیستمی فرآیند استفاده می‌گردد. تهیه این مستند برای فرآیندهای پیچیده می‌تواند در فازهای پایش و بهبود فرآیند کمک اساسی را بکند و وابستگی فرآیند به تحلیلگر آن را از بین ببرد. همانطورکه اشاره شد پس از تهیه مستند فرآیند (به عنوان یک گام پیشنهادی) وارد محیط  Bizagi BPMS می‌شویم تا شروع به پیاده‌سازی سیستمی فرآیند نماییم.

از اینکه این جلسه طولانی و خسته کننده شد شرمنده ایم، اما ارزش خواندن و یادگیری را دارد. اکنون میتوانیم مستندی از یک فرآیند را تهیه کنیم، در گام بعدی نوبت به پیاده سازی این مستند در محیط  Bizagi BPMS میرسد که در جلسه بعد توضیح خواهیم داد.

همچنین در صورتی که علاقه مند به دریافت این آموزش ها از طریق گوشی موبایل خود هستید میتوانید از طریق کانال تلگرام آکادمی BPM  این آموزش ها را دنبال کنید.

[av_one_full first]

[av_button label='دریافت آموزش ها از کانال تلگرام آکادمی BPM' link='manually,https://telegram.me/bpmacademy' link_target='_blank' size='medium' position='center' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff']

[/av_one_full]

با ما همراه باشید....

The post نحوه نگارش سناریوی یک فرآیند appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

آشنایی با BPMN

$
0
0
BPMN

همانطورکه در بخش قبل بدان اشاره شد، سناریوی فرآیند و مستند آن در ابتدای کار تحلیل می‌شود و به عنوان خوراک نرم‌افزار BPMS استفاده می‌شود. در ادامه برای پیاده سازی این سناریو نیاز دارید تا زبان مدلسازی فرآیندها (BPMN) را بدانید.در این مقاله و مقالات بعدی میخواهیم شما را با این زبان بیشتر آشنا کنیم.

اولین مرحله جهت پیاده‌سازی فرآیند تعریف مدل فرآیند می‌باشد. در این مرحله ما می‌بایست راه‌های اجرایی فرآیند و نحوه اجرای آن‌ها را به سیستم بفهمانیم تا اجرای سیستمBPMS از فرآیند همانگونه باشد که ما در سناریوی فرآیند تحلیل کرده‌ایم. جهت انجام این کار نیازمند زبان مشترک با سیستم BPMS می‌باشیم تا مدل فرآیندی را رسم کرده و سیستم نیز همانگونه آن را بفهمد که ما مدل کرده‌ایم؛ بدین منظور این بخش را به معرفی زبان استاندارد مدلسازی اختصاص داده‌ایم.

تاریخچه مدلسازی شامل استانداردهای مختلفی از جمله UML، Flowchart و ... می‌باشد تا به استاندارد BPMN می‌رسیم. نرم‌افزار Bizagy BPMS زبان استانداردBPMN2 را برای مدلسازی می‌تواند ساپورت کند و از این زبان استفاده می‌نماید.

زبان BPMN ارایه شد تا بتواند پیچیدگی‌های واقعی کسب‌وکار را مدلسازی کند و شامل علایمی می‌باشد که این مهم را برقرار می‌سازد. از طرف دیگر این زبان استاندارد مورد قبول سازمان‌ها و شرکت‌ها در ایران و دنیا می‌باشد و می‌تواند ارتباط با سیستم‌ها و فرآیندها را مدل کند.

در ادامه این بخش علایم زبان BPMN را معرفی خواهیم کرد و الگوهای استانداردی را که این علایم در آن‌ها استفاده شده‌اند، شرح خواهیم داد تا نحوه استفاده از این زبان را در مدلسازی فرابگیریم.

همچنین در صورتی که علاقه مند به دریافت این آموزش ها از طریق گوشی موبایل خود هستید میتوانید از طریق کانال تلگرام آکادمی BPM  این آموزش ها را دنبال کنید.

[av_one_full first]

[av_button label='دریافت آموزش ها از کانال تلگرام آکادمی BPM' link='manually,https://telegram.me/bpmacademy' link_target='_blank' size='medium' position='center' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff']

[/av_one_full]

The post آشنایی با BPMN appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

آشنایی با علائم استاندارد زبان BPMN

$
0
0
آشنایی با علائم استاندارد زبان BPMN

در تعریف فرآیند اشاره کردیم که یک فرآیند مجموعه‌ای از فعالیت‌های بهم وابسته می‌باشد که یک ورودی را به خروجی مدنظر تبدیل می‌کند. بنابراین برای مدلسازی فرآیند نیازمند علایمی می‌باشیم که نقاطی مانند شروع و پایان را مشخص کنیم و رویدادهایی را که اتفاق می‌افتند را برای سیستم BPMS مشخص کنیم. همچنین نیازمند علایمی می‌باشیم که ایستگاه‌های کاری و انجام کار در زمان‌های مختلف را مدلسازی نماییم. علاوه بر موارد فوق در هر فرآیندی تقدم و تاخر انجام کارها وجود دارد و تصمیم‌گیری‌ها بر روند اجرایی فرآیند تاثیر می‌گذارد، بنابراین باید علایمی وجود داشته باشند تا مواردی نظیر اینها را در مدلسازی بگنجانیم. در نتیجه علایم استاندارد زبان BPMN به چهار دسته تقسیم می‌شوند:

  • فعالیت‌ یا Task
  • شاخه یا Flow
  • رویداد یا Event
  • درگاه تصمیم‌گیری یا Gateway

در مقالات بعدی به تفصیل درباره هرکدام از این ۴ دسته توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید....

در صورتی که علاقه مند به دریافت این آموزش ها از طریق گوشی موبایل خود هستید میتوانید از طریق کانال تلگرام آکادمی BPM  این آموزش ها را دنبال کنید.

[av_one_full first]

[av_button label='دریافت آموزش ها از کانال تلگرام آکادمی BPM' link='manually,https://telegram.me/bpmacademy' link_target='_blank' size='medium' position='center' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff']

[/av_one_full]

 

The post آشنایی با علائم استاندارد زبان BPMN appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

فعالیت یا Task در علائم استاندارد BPMN چیست؟

$
0
0
فعالیت یا Task در علائم استاندارد BPMN چیست؟

در جلسه قبل درباره علائم استاندارد زبان BPMN صحبت کردیم و آنها را درقالب ۴ دسته به شما معرفی کردیم. در این جلسه، اولین دسته از این ۴ دسته را به شما آموزش میدهیم.

فعالیت یا Task ها برای مدلسازی ایستگاه‌های کاری به کار برده می‌شوند و انجام کار توسط اشخاص مختلف در بازه‌های زمانی را مدل می‌کنند.فعالیت‌ها با مستطیل‌های آبی رنگ مشخص می‌شوند. ساده ترین نوع فعالیت User Task ها می‌باشند که در شکل زیر نشان داده شده‌اند. این نوع فعالیت‌ها در مواردی کاربرد دارند که انجام کار می‌بایست توسط افراد سازمان و از طریق کارتابل انجام شوند. یعنی شخصی می‌بایست در کارتابل خود آن کار را باز کند تا فرم مربوطه آن را دیده و تکمیل نماید و سپس بر روی دکمه ارسال کلیک کند تا کار به مرحله بعدی ارسال شود، پس این نوع فعالیت‌ها نیازمند تعربف فرم در BPMS برای خود می‌باشند.

User Task

دسته بعدی از فعالیت‌ها به فعالیت‌های دستی یا Manual Tasks معروف می‌باشند. این فعالیت‌ها در زمانی استفاده می‌شوند که می‌خواهیم یک کار دستی و نه در کارتابل جریان کار توسط یک شخص مورد نظر انجام شود. به عنوان مثال در انتهای فرآیند یک فعالیت دستی را به مسئول دبیرخانه ارسال می‌کنیم تا فرم مربوطه را پرینت گرفته و بایگانی نماید و در عمل یک کار خارج از کارتابل جریان کار را انجام دهد. علامت Manual Task در شکل زیر نشان داده شده است.

Manual Tasks

نوع بعدی علایم مربوط به فعالیت‌ها، فعالیت ماشینی یا Script Task می‌باشد. این نوع فعالیت را مواقعی به کار می‌بریم که می‌خواهیم در این مرحله ماشین BPMS کدی را که در آن نوشته‌ایم اجرا کند. پس انجام‌دهنده این کار خود BPMS می‌باشد و کار به کارتابل کسی جهت اجرا فرستاده نمی‌شود. به عنوان مثال اگر بخواهیم در یک فرآیند فروش پس از ثبت فاکتور فروش، مبالغ هرکدام از اقلام به همراه مبلغ کل فاکتور و مالیات بر ارزش افزوده محاسبه شود، از این فعالیت پس از فعالیت ثبت فاکتور استفاده می‌کنیم. فعالیت ماشینی درشکل زیر نشان داده شده است.

Script Task

نوع بعدی فعالیت‌ها، فعالیت ارسال پیام یا Send Task می‌باشد که برای ارتباط بین دو فرآیند طراحی شده‌اند. این فعالیت زمانی کاربرد دارد که وقتی که می‌خواهیم پس از انجام یک کار مشخص به یک فرآیند پیام ارسال کنیم تا موجب محقق شدن رویدادی در آن فرآیند شویم. این فعالیت در شکل زیر نمایان است.

send tasks

نوع بعدی فعالیت، فعالیت دریافت پیام و یا Receive Task می‌باشد. این فعالیت در هنگام ارتباط بین دو فرآیند کاربرد دارد و وقتی کار به این فعالیت برسد، صبر می‌کند تا پیامی را از فرایند دیگری دریافت نماید تا بتواند کار خود را ارسال کند. شکل زیر نشان‌دهنده فعالیت دریافت پیام می‌باشد.

Receive Task

اگر BPMS ای قابلیت ارتباط با سیستم‌های مختلف را از طریق یک وب سرویس داشته باشد یعنی بتواند از طریق وب سرویس، اطلاعات ورودی را از BPMS دریافت و وارد سیستمهای تخصصی مور نظر کند و سپس نتیجه پردازش را بعنوان خروجی مجددا به BPMS ارسال کند، در این صورت  برای نشان دادن فعالیت ارتباط با سیستم‌های دیگر در BPMN از فعالیت سرویسگرا یا Service Task استفاده می‌شود. به عنوان مثال در فرآیند مرخصی پس از تایید درخواست مرخصی اطلاعات درخواست در سیستم کارکرد ثبت می‌شود تا کسر کار برای شخص ثبت نشود. ارتباط با سیستم کارکرد از طریق Service Task می‌باشد. شکل زیر یک Service Task را نشان میدهد.

service task

در زبان استاندارد BPMN ارتباط با فرآیندهای مختلف از طریق زیرفرآیندها میسر می‌باشد. زیرفرآیندها معمولا جزیی از فرآیندهای پدر هستند و خود می‌توانند به صورت مستقل اجرا شوند. زیرفرآیندها تعریف می‌شوند که پیچیدگی فرآیند اصلی را کم کنند و یا با تعریف یکبار فرآیند و یا در مراحل بهبود آن در فرآیندهای مختلف این عملیات صورت پذیرند. برای استفاده از زیرفرآیند در فرآیند پدر یک فعالیت از نوع زیرفرآیند یا Subprocess Task استفاده می‌کنیم که در  شکل زیر نشان داده شده است.

Subprocess Task

در این جلسه با اولین دسته از علائم استاندارد زبان BPMN ، یعنی فعالیت ها یا Taskها آشنا شدید. در جلسات آتی به معرفی سایر دسته ها خواهیم پرداخت.

در صورتی که علاقه مند به دریافت این آموزش ها از طریق گوشی موبایل خود هستید میتوانید از طریق کانال تلگرام آکادمی BPM  این آموزش ها را دنبال کنید.

[av_one_full first]

[av_button label='دریافت آموزش ها از کانال تلگرام آکادمی BPM' link='manually,https://telegram.me/bpmacademy' link_target='_blank' size='medium' position='center' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff']

[/av_one_full]

 

The post فعالیت یا Task در علائم استاندارد BPMN چیست؟ appeared first on فراگستر.
فراگستر - اتوماسیون اداری | BPMS

Viewing all 71 articles
Browse latest View live